Ексклюзиви
вівторок, 17 травня 2016 10:43

"Влада" Криму чекає китайських туристів

"Влада" Криму чекає китайських туристів

Так званий "голова держради" окупованого Криму Володимир Константинов запевняє, що інформація про падіння інтересу російських відпочивальників до півострова недостовірна. Напередодні російські ЗМІ поширили інформацію про падіння на 25% попиту на авіаквитки в Крим, в той час як попит на перельоти в Сочі виріс.

Про це пише "Сегодня".

"Я вважаю, що це неправдива інформація. В цьому році ми очікуємо, це звірені цифри, приблизно шість з половиною-сім мільйонів відпочивальників. Це буде рекорд, поставлений з моменту розпаду СРСР, а не лише український рекорд в шість мільйонів", - сказав він.

Константинов повідомив, що за часів СРСР в Криму досягався рекорд в 10 млн відпочивальників за сезон. За його словами, таке навантаження кримська інфраструктура ще не несла, тому "влада" готується заздалегідь.

Константинов зазначив, що Крим чекає китайських громадян.

"Нам потрібен китайський турист, китайський інвестор, китайські технології", - підсумував він.

Нагадаємо, що раніше представники окупаційної адміністрації Криму говорили про інші плани. Так звана заступник міністра курортів і туризму півострова Ольга Бурова заявляла, що Крим в цьому році відвідають 4,9 млн туристів. Але "глава" півострова Сергій Аксьонов розраховував на 6 млн приїжджих.

Відзначимо, що через два роки після окупації туристичний потік в Криму став нижчим, ніж до березня 2014 року. Раніше півострів відвідувало до 6 млн відпочивальників, з яких близько 80% - українці. На відпочинок приїжджали в основному росіяни, оскільки залізничне і авіасполучення з Україною призупинена. Більшість мандрівників добиралися літаком - 44%, 39% - поромом і 17% - іншим видом транспорту.

Зараз ви читаєте новину «"Влада" Криму чекає китайських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути