субота, 02 листопада 2013 14:00

Тисячу гривень заробляють на ставку за вихідні

Тисячу гривень заробляють на ставку за вихідні
Фото: tsn.ua

Дмитро Бондаренко має ставок в одному з сіл неподалік Луцька. Сьомий рік розводить там рибу.

"З кожним роком заробляти на рибі стало важче, – зізнається Дмитро Богданович. – Конкурентів багато. Сам торгувати рибою на ринку не маю змоги, тому здаю її оптом. Торік порадилися з сином. Вирішили урізноманітнити наш бізнес. Запрошуємо людей до себе на рибалку".

Бондаренко викопав ставок на своєму участку.

"Дружина спочатку була дуже незадоволена, - згадує Бондаренко. - Вона хотіла там город розвести, мріяла про клумби з трояндами, але моя мрія про ставок була міцніша. Марина два дні зі мною не говорила, дулася, а потім поступилася. Тепер задоволена, бо хоч щодня можу свіжу рибу додому принести. Бізнес на цьому вирішили робити не одразу".

Розводить коропів, карасів і товстолобиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На осінню прогулянку немовля виносять на другому тижні життя

"Викопав ставок 20 на 20 метрів і глибиною до 2 метрів. Запустив туди мальків. Коропи і карасі легко пристосовуються до слабопроточної води. А товстолоб добре фільтрує воду. Інші види риби ставок замулюють. Якщо викопати котлован під ставок менший, є ризик, що взимку він швидко замерзне і риба подохне від нестачі кисню. Мій ставок теж минулої зими замерз. Прорізав ополонки і ставив снопи з кукурудзяного бадилля, щоб риба мала чим дихати".

Годує рибу запареним зерном і комбікормом, дертю і ріпаком.

"Влаштовувати на ставку рибалку здогадався син, - каже власник ставка. - Набридло за копійки рибу здавати на базар. Не хочу, щоб на мені інші наживалися. Тепер популяризуємо рибальство в нашому краї. Зараз мало лишилося водойм, де можна безкоштовно порибалити. Більшість ставків в оренді. Беремо з рибалки по 30 гривень, якщо приїжджає зі своїми вудками. Якщо видаємо свій інвентар, то доведеться викласти 50 гривень. Їдуть на рибалку з компанією, чоловік по 5-6. Тому легко заробляємо до тисячі гривень за вихідні. За зловлену рибу беремо 20 гривень за 1 кілограм. Постійним клієнтам по 2 кілограми риби даємо в подарунок".

Зараз ви читаєте новину «Тисячу гривень заробляють на ставку за вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути