неділя, 04 грудня 2022 17:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Світовий банк порахував, скільки потрібно на відбудову України після російської агресії

Світовий банк порахував, скільки потрібно на відбудову України після російської агресії
Наслідки російського обстрілу міста Часів Яр на Донеччині. Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Повоєнна відбудова України коштуватиме близько €500-600 млрд.

Для відновлення України потрібен великий план на кшталт "плану Маршалла", і це має бути "поєднання державних і приватних грошей". Про це сказала віцепрезидентка Світового банку Анна Б'єрде в інтерв'ю австрійській газеті Die Presse.

"Раніше ми опублікували цифру, яка була розрахована спільно з Європейською комісією та українським урядом. Скільки потрібно грошей, щоб відбудувати Україну, а також привести її до європейських стандартів, наприклад у плані енергоефективності? Станом на початок червня це було близько 350 млрд євро", ‒ сказала Б'єрде.

Додала, що зараз ця цифра значно збільшилася: "Це точно зростання до 500-600 млрд євро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російського мільярдера Фрідмана затримали у Великій Британії

Коментуючи наслідки російських ракетних обстрілів по української промисловості, віцепрезидентка заявила: "Ми працюємо з іншими партнерами над екстреною допомогою".

Щодо падіння ВВП в Україні, то Б'єрде сказала: "Напевно, це буде ближче до 40%. Без інфраструктури немає економіки, а отже, немає податкових надходжень".

"До кінця 2022 року в Україні вісім мільйонів людей житимуть за межею бідності. Рівень бідності зросте з двох до 25%", ‒ також сказала віцепрезидентка Світового банку.

Минулого місяця Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію про виплату репарацій Російською Федерацією Україні.

Відшкодування збитків, завданих РФ, має відбутися за рахунок заарештованих за кордоном коштів та активів російських громадян, наближених до президента Росії Володимира Путіна, сказав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк порахував, скільки потрібно на відбудову України після російської агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути