субота, 03 грудня 2022 17:41

Російського мільярдера Фрідмана затримали у Великій Британії

Російського мільярдера Фрідмана затримали у Великій Британії
Михайла Фрідмана затримали у його резиденції в Лондоні. ФОТО: forbes.ua

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Великої Британії затримало російського мільярдера Михайла Фрідмана. Його підозрюють у відмиванні грошей.

Згодом олігарха випустили під заставу, заявили в агентстві. Про те, що мова йде саме про Фрідмана, повідомила Українська правда з посиланням на власні джерела.

"NCA провело масштабну операцію з арешту багатого російського бізнесмена за підозрою у відмиванні грошей, змові з метою обману Міністерства внутрішніх справ та змові з метою дачі неправдивих свідчень", - йдеться у повідомленні британського агентства.

Бізнесмен був затриманий у четвер на своїй резиденції в Лондоні. Також того дня були затримані ще двоє чоловіків 35 та 39 років. Останній є колишнім бойфрендом нинішньої партнерки Фрідмана і також підозрюється у відмиванні грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто переконав Путіна напасти на Україну ‒ західні ЗМІ назвали прізвище

В операції у лондонському будинку бізнесмена було задіяно понад 50 офіцерів. Було вилучено низку цифрових пристроїв та велика кількість готівки.

Після допиту усі троє були звільненні під заставу.

"Ця операція є останньою в серії втручань NCA, спрямованих на припинення діяльності корумпованих представників міжнародного бізнесу та їхніх пособників. На сьогоднішній день NCA забезпечило майже 100 дій, які усувають або зменшують кримінальну загрозу проти еліт, пов'язаних із президентом РФ Володимиром Путіним, та їхніх поплічників", - додали в агентстві.

Михайло Фрідман є співзасновником "Альфа-Групи" та холдингу LetterOne. Він мешкає в Лондоні, маючи два паспорти - російський та ізраїльський. Після повномасштабного російського вторгнення в Україну Фрідман потрапив під санкції Євросоюзу та Великобританії. Олігарх скаржився на пов'язані з цим фінансові обмеження.

Видання Forbes.ua оцінює статки Фрідмана у понад $15 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Російського мільярдера Фрідмана затримали у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути