Ексклюзиви
четвер, 15 серпня 2024 18:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Швейцарія заморозила $1,5 млрд російського олігарха Керімова

Швейцарія заморозила $1,5 млрд російського олігарха Керімова
$1,5 млрд російського олігарха Керімова заморозили. Фото: ТАСС

Генеральна прокуратура Швейцарії почала розслідування щодо чотирьох осіб, пов'язаних із російським олігархом Сулейманом Керімовим.

На період розслідування Державний секретаріат з економічних питань країни заморозив 1,3 млрд франків ($1,5 млрд). Про це повідомило швейцарське видання Blick.

Торік у листопаді у Швейцарії ініціювали розслідування щодо Керімова, в межах якого відбулись обшуки в кантонах Люцерн, Цуг і Нідвальден. В операції брали участь Федеральне відомство поліції і кантональна поліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія конфіскує у російського олігарха майже мільйон доларів

Заморозили активи вартістю 1,3 млрд франків, чотирьом особам повідомили про підозру у порушенні законодавства про експортні заборони і відмивання грошей.

За даними Держсекретаріату з економічних питань, станом на 13 серпня у Швейцарії заморозили російські активи на 7,1 млрд швейцарських франків ($8,2 млрд).

До цієї суми входять нерухомість, розкішні автомобілі і витвори мистецтва, що належать особам і компаніям, щодо яких запроваджені санкції.

Сулейман Керімов - власник золотодобувної компанії "Полюс". Перебуває під санкціями Сполучених Штатів Америки, Великої Британії і Європейського Союзу.

У 2017 році Керімов отримав орден від російського диктатора Володимира Путіна. За версією Forbes, Керімов зі статками у $5 млрд посів 226 місце в рейтингу найбагатших людей світу.

У липні Італія за запитом України заарештувала €41 млн активів російського бізнесмена Олексія Федоричева.

У червні Європейський Союз запровадив 14-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів проти РФ, які передбачають санкції проти російського газу. Також у новому санкційному пакеті міститься розширення заборони на польоти над територією ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія заморозила $1,5 млрд російського олігарха Керімова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути