субота, 21 жовтня 2017 06:34

Суд заарештував рахунки 30 IT-компаній у справі про легалізацію доходів

Суд заарештував рахунки 30 IT-компаній у справі про легалізацію доходів
Арештовано рахунки 30 IT-компаній. Фото: 112 канал

Придніпровський районний суд м Черкаси заарештував кошти на рахунках 30 компаній в 29 банках по справі про легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом, при імпорті цифрових/електронних товарів і послуг.

"Загальний обсяг легалізованих зловмисниками доходів, одержаних злочинним шляхом, становить близько 350 млн дол. США на рік", - йдеться в ряді рішень суду, оприлюднених в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє УНІАН.

У тому числі заарештовані кошти на рахунках підприємств "АкадЕкс", "Бізнес Рітейл груп", "Вестар", "Глобал Мані", "Дарт Вейдер", "Дефро", "Діджитал Пеймент Системс", "Епрікот", "Інвест пий" , "Інтвей Україна", "Інтеркаса", "Інтернет сервіс Україна", "Контрактовий дім", "Лексузель", "Леогеймінг пий", "Леогеймінг", "Міратум", "Нейшнл Пеймент енд коллекшн процесинг центр", "ОМП- 2013", "Парі-матч","Парі-пей", "Пеймент Солюшин", "Пеймент текнолоджис", "Систем Інтегрейшн", "Сучасні платіжні рішення", "Тайм Солюшн", "Тандем-фінанс", "Фай волл", "Файннест", "Фенікс". Зокрема, кошти арештовані на рахунках зазначених компаній в 29 банках, включаючи "Альфа-Банк", "Вернум", "Схід", "Глобус", "Кредобанк", "Крісталбанк", "Марфін", "Мегабанк", "ОТП банк", "Ощадбанк", "Південний", "Правекс-банк", "ПриватБанк", "Промінвестбанк", "ПУМБ", "ПФБ", "Райффайзен банк Аваль", "Сбербанк", "ТАСкомбанк", "Український капітал", "Укргазбанк", "УкрСиббанк", "Укрсоцбанк", "Укрексімбанк", "Універсал банк", "Фамільний", "Форвард", "Центр", "Експрес-банк".

Слідство встановило групу фізичних осіб, імена яких не називаються, створили протиправний механізм легалізації доходів з щоденним оборотом на рахунках зазначених підприємств близько 20 млн грн.

Як зазначається в документах суду, зазначені кошти перераховувалися на агентський банківський рахунок №29096015123701 в "Альфа-Банк", а в подальшому - на рахунки підприємств з ознаками фіктивності для легалізації доходів і виведення на рахунки офшорних компаній. Також встановлено, що ці особи організували протиправну діяльність ряду платіжних сервісів в мережі інтернет для незаконної конвертації грошових і електронних засобів в готівку з подальшою легалізацією шляхом виведення з території України до Російської Федерації. Зокрема, встановлено інтернет-ресурси, які включають в себе проведення оплати користувачами за допомогою заборонених Національним банком електронних засобів "Webmoney", "Яндекс.Деньги", "QIWI Wallet", "Wallet one/Єдиний гаманець". За інформацією слідства, основною банківською установою, що обслуговує рахунки і здійснює прикриття транзитних суб'єктів зазначеної злочинної групи, був банк "Центр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші за Укртелеком Ахметову не повернуться

Крім арешту коштів на рахунках, суд також вирішив зупинити видаткові операції по ним, за винятком сплати податків і зборів.

Зараз ви читаєте новину «Суд заарештував рахунки 30 IT-компаній у справі про легалізацію доходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути