Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2018 16:28

Структури Косюка отримали в першому півріччі лише 8,2% агродотацій - ЗМІ

Структури Косюка отримали в першому півріччі лише 8,2% агродотацій - ЗМІ
МХП "Вінницька птахофабрика" отримала компенсацію витрат на будівництво нових комплексів по тваринництву в розмірі 187,5 млн грн. Фото: landlord.ua

Повідомляється, що підприємство з холдингу МХП "Вінницька птахофабрика" подалося на одну з двох програм Міністерства, які передбачають компенсацію витрат на будівництво нових комплексів по тваринництву.

Структури Косюка отримали в першому півріччі лише 8,2% агродотацій.

Про це повідомляє НВ Бізнес, публікуючи ще закриті дані рішень відповідальних комісій при МінАПК. Так, підприємство з холдингу МХП "Вінницька птахофабрика" подалося на одну з двох програм Міністерства, які передбачають компенсацію витрат на будівництво нових комплексів по тваринництву, і отримало 187,5 млн грн відшкодування із загального бюджету програм в 2,3 млрд грн.

Як випливає з протоколу засідання комісії, ТОВ "Вінницька птахофабрика" запустила в експлуатацію у 2018 році два об'єкти з вирощування птахів-бройлерів на суму в 318,9 і 306,1 млн грн.

Фінансовий журналіст НВ Бізнес Андрій Леденьов також пише, що отримання структурами Юрія Косюка всього 8,2% від загальної суми програм з підтримки будівництва нових комплексів у тваринництві свідчить про те, що Міністерство аграрної політики свідомо виписало структуру програм таким чином, щоб розподіл агродотацій був не рівно-пропорційний обсягу компаній на ринку, а прямував в основному на підтримку малих і середніх фермерів.

"Юрій Косюк або МХП - це $1,3 млрд або 34,6 млрд грн валового доходу за 2017 рік. Валовий дохід (виручка) всього тваринництва за 2016 рік - всього 138 млрд грн. Тобто, МХП займає 25% від своєї ніші ринку", - вказує автор.

Програми по частковому відшкодуванню вартості будівництва та реконструкції нових тваринницьких комплексів, а також відсоткового навантаження по кредитах, залучених для цього, були запропоновані Міністерством аграрної політики у 2018 році для підтримки і відновлення м'ясної і молочної галузей. Фінансування даних програм здійснюється в рамках загальної системи підтримки сільського господарства, закріпленої на рівні 1% від доданої вартості, яку генерує галузь.

Зараз ви читаєте новину «Структури Косюка отримали в першому півріччі лише 8,2% агродотацій - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути