пʼятниця, 28 січня 2022 22:55

Штрафи для ФОП, курс долара та як витратити "Вовину тисячу". Економічні підсумки тижня

Штрафи для ФОП, курс долара та як витратити "Вовину тисячу". Економічні підсумки тижня
Бустерну дозу можна отримати через 90 днів після останнього щеплення від Covid. Фото: ЦГЗ МОЗ

Українці від 60 років зможуть сплачувати комуналку грошима за вакцинацію проти коронавірусу в рамках програми "єПідтримка".

Про це стало відомо у понеділок. Програму розширять у лютому. Також від 24 січня "ковідну тисячу" громадяни від 60 років можуть використати для придбання ліків в аптеках.

За третє щеплення від коронавірусу додатково нараховуватимуть 500 грн.

У вівторок під Верховною Радою розпочався мітинг ФОПів. Зібралося кілька сотень людей із білими прапорами на які нанесена назва бізнес-спільноти SaveФОП.

Підприємці вимагають прийняти законопроекти №5866 і 5866-1, які передбачають захист спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності. Зокрема, скасувати обов'язкове використання касових апаратів у їхній діяльності. Переконують, що фіскалізація стане ударом по їхніх справах і доходах на фоні карантину і попередніх локдаунів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віртуальні люди: хто вони, як живуть і скільки заробляють

Наступного дня влада пішла на деякі поступки. Йдеться про зменшення розміру штрафів за порушення використання реєстраторів розрахункових операцій.

"Установити РРО зобов'язані всі", - пише голова комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Ті ФОПи, хто встановить РРО/ПРРО, протягом 2022 року у разі порушень платитимуть штрафи у розмірі 10% від установлених в законі. Хто не встановить — по повній. Жодних відтермінувань системи не буде, - наголосив він.

У четвер гривня на міжбанку подолала психологічний бар'єр — долар на міжбанківській валютній біржі торгувався по 29.

Попит підживлювався як унаслідок заявок імпортерів енергоносіїв, так і в основному завдяки нерезидентам. На їхню поведінку насамперед впливає інформація про загрозу відкритого наступу РФ на Україну.

Проте Нацбанк виходив з інтервенціями і на кінець тижня курсові коливання вдалося стабілізувати. На вечір п'ятниці міжбанк закрився на позначці 28,68-28,70 грн/дол.

Також Gazeta.ua писала цього тижня, що:

● іспанська компанія кур'єрської доставки Glovo купила український сервіс доставки продуктів Zakaz.ua. Поглинання посилить позиції Glovo на нашому ринку та допоможе сервісу розвинути сегмент Q-commerce (доставка із дарк-сторів).

ціни на нафту вперше за вісім років перевищили $90 за барель

● Міністерство економіки оприлюднило середню вартість бензинів. Ціна на "звичайний" бензин для продажу через АЗС не повинна перевищувати 34,25 грн/л, на "звичайне" дизпаливо – 33,84 грн/л

ліміт вартості міжнародних посилок становитиме €150 для отримання без сплати податків - ПДВ і мита. Проте норма почне діяти через 6 міс. після офіційної публікації.

Зараз ви читаєте новину «Штрафи для ФОП, курс долара та як витратити "Вовину тисячу". Економічні підсумки тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути