четвер, 27 січня 2022 14:53

Гривня на міжбанку подолала психологічний бар'єр

Гривня на міжбанку подолала психологічний бар'єр
На міжбанку о 14:00 долар торгувався за курсом 29,00-29,02

На середину дня курс гривні на міжбанківському валютному ринку подолав психологічний бар'єр у 29 грн/дол.

Такі дані оприлюднив Minfin.

Ще вранці торги стартували з позначки 28,95 грн/дол - 28,97 грн/дол. Переважав попит на валюту над пропозицією. Угоди йшли лотами від $1 млн. Нацбанк вийшов із продажем за ціною від 28,95 грн/дол і вище.

Опівдні певні угоди вже пробили стелю у 29 грн/дол, але НБУ періодично викидав валюту за запитом кращого курсу. За годину попит на долар не зник, тиск на курс зріс. Поки що психологічний рівень у 29 грн/дол пробитий. Попит підживлюється як унаслідок заявок імпортерів енергоносіїв, так і в основному завдяки нерезидентам. Іноземці нервуються і продавці активно задирають цінники. НБУ вибірково закриває найдорожчі заявки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар зріс до семимісячного максимуму: що буде з курсом до весни

Minfin прогнозує поступове зупинення зростання курсу вже до кінця січня - початку лютого, а після заспокоєння військової ситуації - і корекцію курсу долара в бік зниження котирувань.

Курсу ні 30 грн/дол, ні 35 грн/дол, про що запускають "страшилки", не буде. Але поки що Нацбанку доведеться ще три - п'ять робочих днів залишатися головним союзником гривні на торгах і закривати брак валюти своїми інтервенціями.

На момент закриття торгів на міжбанківському валютному ринку в середу котирування гривні до долара встановилися на рівні 28,81 грн/дол - 28,83 грн/дол.

Зараз ви читаєте новину «Гривня на міжбанку подолала психологічний бар'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути