Ексклюзиви
понеділок, 24 січня 2022 18:35

Glovo поглинула сервіс доставки продуктів Zakaz.ua

Glovo поглинула сервіс доставки продуктів Zakaz.ua
Іспанська Glovo придбала Zakaz.ua. Фото: mind.ua

Іспанська компанія кур'єрської доставки Glovo купила український сервіс доставки продуктів Zakaz.ua, основним співвласником якого є Chernovetskyi Investment Group.

Переговори щодо ціни стартували від 15-20 млн дол. Максимальна оцінка Zakaz.ua, яку дають інвестори, не перевищує 50 млн дол., повідомляє AIN.UA.

Угода оформлена у двох форматах:

Частина інвесторів отримали виплати готівкою.
Інша частина — 20% готівкою і 80% акціями Glovo.

Поглинання Zakaz.ua посилить позиції Glovo на українському ринку та допоможе сервісу розвинути сегмент Q-commerce (доставка із дарк-сторів), зазначають учасники ринку.

Glovo планує 27 січня зробити офіційне оголошення про поглинання сервісу Zakaz.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Glovo доставлятиме товари з власного супермаркету

Zakaz.ua працює на ринку України з 2010 року, надає послуги замовлення та доставки продуктів харчування від найбільших роздрібних продуктових мереж України: Metro, "Ашан", Novus, "МегаМаркет", "Фуршет", "Таврія В", "Восторг", Varus, City Market, Ultramarket та "Космос". На сьогодні присутній у 15 містах України, а також у Молдові (Кишинів, Бєльці) та Узбекистані (Ташкент).

Компанія Glovo скуповує сервіси в країнах Центрально-Східної Європи, активно інвестує у розвиток. Зараз іспанська Glovo оцінюється у 2,3 млрд євро.

Glovo — сервіс доставки, заснований у Барселоні 2015 року. Сервіс дозволяє купувати та доставляти товари у межах вашого міста. Торік улітку Glovo заявила про відкриття власного супермаркета у Києві на лівому березі. Компанія впроваджує нові моделі розвитку бізнесу, зокрема, dark stores – відкриває спеціальні центри з товарами, які можна буде замовити у додатку Glovo.

Зараз ви читаєте новину «Glovo поглинула сервіс доставки продуктів Zakaz.ua». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути