Ексклюзиви
вівторок, 25 січня 2022 14:42

Посилки з-за кордону: Рада послабила обмеження для українців

Посилки з-за кордону: Рада послабила обмеження для українців
Ліміт збільшили зі €100 до €150. Фото: УНІАН

Верховна Рада 25 січня ухвалила зміни до Податкового й Митного кодексів, які підвищують ліміт вартості міжнародних посилок. Відтепер ліміт вартості міжнародних посилок становитиме €150 для отримання без сплати податків - ПДВ і мита

За законопроєкт №4279 проголосували 237 нардепів, проти виступив один, передає Gazeta.ua.

Для розрахунку податків, що необхідно сплатити з вартості товарів у посилці, беруть до уваги чеки, ярлики, банківські виписки, електронні повідомлення з інтернет-магазинів.

Якщо вартість товарів в посилці понад €150, але не перевищує €1 тис., отримувачу треба сплатити 10% ввізного мита й ПДВ. Базою для сплати буде сума різниці між вартістю посилки й лімітом у €150.

Ефективність зниження ліміту до €100 свого часу не підтвердилася ані даними про кількість відправлень, ані даними про прогнозований обсяг податкових надходжень, пояснили законотворці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нову пошту" оштрафували на 325 млн - усе почалося зі скарги клієнта

"Зменшення безмитного ліміту до €100 призвело до стрімкого скорочення імпортних відправлень в Україну, зменшення доходів міжнародних поштових і міжнародних експрес-перевізників та активізації "сірих" схем ввезення товарів через кордон", - ідеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Ініціатори законопроєкту стверджують, що досвід інших країн "підтверджує, що в разі пониження вказаного ліміту витрати державних органів на організацію збирання податків перевищують отримані податкові надходження до бюджету".

Також зниження безмитного ліміту призвело до тривалішого оброблення міжнародних поштових відправлень. Тому пропозицію знов підвищити ліміт вартості міжнародних посилок підтримали оператори поштового зв'язку та експрес-перевізники.

Саме вони є відповідальними за нарахування та сплату до бюджету податку. Отримані операторами поштового зв'язку та експрес-перевізником кошти не можуть використовувати на будь-які інші цілі, крім таких митних платежів.

Укрпошта попереджає про нову схему крадіжки грошей. Шахраї здійснюють крадіжку через e-mail розсилку від імені компанії.

Зараз ви читаєте новину «Посилки з-за кордону: Рада послабила обмеження для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути