Ексклюзиви
пʼятниця, 06 жовтня 2017 10:58

Стало відомо, як страховий стаж вплине на розмір пенсії

  Підвищити пенсії без підвищення страхового стажу неможливо - Рева. Фото: vn.20minut.ua
Підвищити пенсії без підвищення страхового стажу неможливо - Рева. Фото: vn.20minut.ua

Страховий стаж у 35 років гарантуватиме пенсію в розмірі 35% від зарплати.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"В пенсійній формулі три показники. Перший - середня зарплата за три роки перед виходом на пенсію. Другий - індивідуальний коефіцієнт заробітку, тобто порівнюється кожен місяць, коли ви платили внесок, з середньою зарплатою по Україні і виводиться коефіцієнт. Сума коефіцієнтів ділиться на їх кількість і виходить середній коефіцієнт. Третій показник - коефіцієнт страхового стажу. Якщо ми говоримо, що коефіцієнт дорівнює одиниці за кожен рік, в якому ви працювали, то при повному страховому стажі який відсоток ви повинні отримати заміщення? Якщо у нас 35 років - умова для виходу на пенсію в 60 років? 35%. Будь ласка, все у ваших руках, працюйте, платіть внески, і ви за цією формулою отримаєте не менше 35% своєї середньої зарплати ", - заявив Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, кому після реформи можна вийти на пенсію раніше

Він зазначив, що підвищити пенсії без підвищення страхового стажу неможливо, оскільки дефіцит бюджету становить 141 млрд грн, а коштів немає не тільки на підвищення пенсій, а також на поточні виплати пенсіонерам.

"При 26 млн осіб працездатного віку у нас офіційно платять єдиний соціальний внесок (ЄСВ) всього 12 млн чоловік, а за офіційною статистикою в Україні 16 млн зайнятих. Тобто 4 млн офіційно не платять страхові виплати. З 12 млн людей, які платять податки, - 4,5 млн осіб сплачують з мінімальної заробітної плати", - сказав міністр.

Частина пенсіонерів можуть отримати підвищені пенсії, відповідно до ухваленої Верховною Радою у вівторок, 3 жовтня, пенсійної реформи, не в жовтні, а в листопаді, через необхідність проведення перерахунку. Виплати будуть проведені у будь-якому разі, починаючи з жовтня, у зв'язку з чим такі пенсіонери отримають відповідні доплати.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як страховий стаж вплине на розмір пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути