четвер, 10 березня 2016 11:18

Стало відомо, скільки працівників в Україні отримує "білі" зарплати

Стало відомо, скільки працівників в Україні отримує "білі" зарплати

В Україні працевлаштовано понад 12 млн людей, але з них тільки 3 млн працюють офіційно і отримують повністю "білу" зарплату. Ще 3 млн самозайняті, а 7 млн перебувають в "тіні" - не повністю показують зарплату. Про це заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан у коментарі виданню "Тиждень".

"При старій системі податків підприємцю було невигідно виплачувати повну зарплату. У 2015 році ДФС вивела з тіні 102 тисячі осіб. Цю роботу проводимо і далі. Але діяти потрібно зважено, тому різкі каральні методи приведуть до соціального вибуху (коли в результаті виведення з" тіні "підприємства власник зменшить зарплати працівникам два-три рази). Тому проводиться комплекс соціальних, адміністративних, роз'яснювальних, кримінально-процесуальних заходів для роботодавців", - пояснив Білан.

Також заступник голови Державної фіскальної служби назвав ще одну проблему для наповнення держбюджету - фізичні особи, які користуються спрощеною системою оподаткування.

"Це успішно використовують власники великих підприємств, супермаркетів. Замість того щоб наймати на роботу людей, платити їм повну зарплату, податки, вони укладають договори як з фізичними особами. Неправомірно - так, але законом дозволено", - розповів він.

Нагадаємо, кількість податків в Україні скоротилася вдвічі - було 22 різних ставки, залишилося 11. Частина податків була скасована, інша частина - об'єднана в один податок. Ставка єдиного соціального внеску була зменшена вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки працівників в Україні отримує "білі" зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути