вівторок, 30 січня 2018 14:23

Стало відомо, хто може очолити Державну продовольчо-зернову корпорацію

Стало відомо, хто може очолити Державну продовольчо-зернову корпорацію
Новим главою Державної продовольчо-зернової корпорації України стане Антон Дрепін

Колишній глава адміністрації президента Віктора Януковича Сергій Льовочкін впевнено повертає собі позиції і впливовість в українській владі.

Як повідомив "Антикору" експерт зернового ринку країни, вже найближчим часом новим главою Державної продовольчо-зернової корпорації України стане Антон Дрепін - людина, близька до київського бізнесмена Вадима Столара.

Той, у свою чергу, перебуває в тісному партнерстві з Сергієм Льовочкіним у сфері впливу на політичні процеси в Києві. Отже, отримання контролю над важливою національною компанією, яка має вплив у різних регіонах України - здійснює форвардні та інші закупівлі зерна, дасть Сергію Льовочкіну великі можливості для розмови з багатьма представниками місцевої влади.

В яких саме майбутніх політичних проектах може бути задіяний новий вид адміністративного ресурсу групою Льовочкіна-Столара, наш співрозмовник відмовився говорити. Однак, те що вплив великої держкомпанії на політичні процеси буде використано - він підтвердив.

"Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) створена постановою Кабінету міністрів України від 11 серпня 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій - лінійні та портові елеватори, млини, комбікормовий та круп'яний заводи.

44 підрозділи - філії ДПЗКУ сумарно можуть зберігати 3,46 млн т зернових, зокрема сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів. Комбайновий парк - 500 комбайнів.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, хто може очолити Державну продовольчо-зернову корпорацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути