понеділок, 11 травня 2020 21:10

Співбесіда по телефону: як правильно спілкуватися з рекрутером

Співбесіда по телефону: як правильно спілкуватися з рекрутером
Якщо телефонуєте рекрутеру, запитайте чи зручно спілкуватися з вами. Людина у цей час може бути зайнята і не вислухає вас як слід. Фото: pixabay.com

Під час карантину зросла кількість онлайн-співбесід. Їх проводять як по телефону, так і за допомогою відеозв'язку.

Як правильно спілкуватися з рекрутером, щоб зарекомендувати себе як професіонала пише Work.ua.

Ведіть записи

Ведіть записи про всі вакансії, на які відгукуєтеся. Якщо вам зателефонують без попередження, зможете переглянути перелік компаній, куди надсилали резюме. У такій спосіб швидко пригадаєте умови та вимоги, про які йшлося у тексті вакансії.

Резюме - під рукою

Щоб нічого не забути і впевнено відповідати на питання рекрутера, резюме краще тримати біля себе. Там є вся інформація про ваші навики та досвід роботи.

Спілкуйтеся наодинці

Спробуйте організувати робочий простір так, щоб була можливість спілкуватися наодинці. Вас нічого не повинно відволікати від розмови. Вимкніть телевізор, попросіть присутніх не шуміти, або вийдіть до іншої кімнати.

"Вам зручно говорити?"

Якщо телефонуєте рекрутеру, запитайте чи зручно спілкуватися з вами. Людина у цей час може бути зайнята і не вислухає вас як слід. Краще зателефонувати пізніше. Якщо телефонують вам, але говорити не зручно, про це краще заздалегідь попередити. Запропонуйте перетелефонувати за кілька хвилин, чи наберіть рекрутера самі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зацікавити рекрутера та швидко знайти роботу: поради

Запам'ятайте ім'я співрозмовника

Найкраще запишіть ім'я рекрутера у блокноті. Якщо в ході розмови ви будете називати співрозмовника на ім'я, це добре вплине на перше враження про вас. Якщо раптом забули, то підберіть слушний момент і перепитайте, як звати співрозмовника.

Не соромтеся ставити питання

Якщо маєте питання, не соромтеся задати їх наприкінці розмови. Це покаже вашу зацікавленість у вакансії.

За час карантину в Україні зріс рівень безробіття. Майже 457 тис. українців втратили роботу і зареєструвалися у державній службі зайнятості. Це на 48% більше, ніж станом на 4 травня торік. Тоді зареєструвалися 308,3 тис., повідомили у Державній службі зайнятості. З 12 березня офіційно про своє безробіття повідомили 156 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Співбесіда по телефону: як правильно спілкуватися з рекрутером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути