неділя, 10 травня 2020 21:10

Як зацікавити рекрутера та швидко знайти роботу: поради

Як зацікавити рекрутера та швидко знайти роботу: поради
Щоб зацікавити рекрутера, можна записати відеорезюме. Це особливо актуально в умовах карантину. Фото: unsplash.com

Пошук роботи - це також робота, до якої потрібно підходити відповідально. Крім часу та зусиль, знадобиться творчий підхід та креативність. Саме такі риси рекрутери найбільше цінять у пошукачах.

Щоб отримати роботу своєї мрії, треба як слід підготуватися до співбесіди, скласти правильне резюме та продумати, як будете презентувати себе під час розмови з роботодавцем, про це пише grc.ua.

Вивчіть "больові точки" компанії

Перед тим, як йти на співбесіду, потрібно не тільки ознайомитися з діяльністю компанії. Важливо знайти її "больові точки". Спробуйте показати зв'язок між потребами компанії та вашими навичками і здобутками.

Використовуйте цифри

У резюме оцініть у відсотках, наскільки ви перевищили свої цілі. Опишіть попередній досвід у цифрах. Наприклад, скільки угод вдалося підписати за вашої участі, як зросли продажі, чи скільки нових клієнтів з'явилося. Якщо будете оцінювати власні досягнення, рекрутер зможе уявити обсяг виконаної роботи.

Візуалізуйте резюме

Щоб зацікавити рекрутери, підійдіть до написання резюме творчо. Наприклад, рівень знання іноземних мов покажіть у вигляді графіку. Коли писатимете про досвід роботи, додайте логотипи компаній, де працювали.

Підготуйте ідеї

Продумайте, чим можете бути корисні компанії. Розкажіть на співбесіді про конкретні ідеї, як збільшити кількість клієнтів, продажі, покращити обслуговування. Як варіант, можна запропонувати стратегію розвитку компанії на найближчі 5 років. Не соромтесь продемонструвати роботодавцю професійні навики та якості.

Запишіть відеорезюме

До відеорезюме потрібно підготуватися заздалегідь. Розкажіть про вашу освіту, досягнення, досвід, ідеї. Ролик повинен тривати 1-3 хв. Цього часу вистачить, щоб оцінити вашу креативність та комунікабельність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Києвом єдиним: де в Україні обіцяють високі зарплати

Презентуйте себе в Facebook

Сьогодні соціальні мережі - важливий елемент нашого життя. Роботодавці оцінюють потенційного працівника у тому числі за допомогою сторінок у мережі. Краще видалити все, що має провокаційний характер з вашого профілю. Це, наприклад, примітивні відео, невдалі старі фото, репости. Публікуйте інформацію, яка стосується вашої зайнятості, оновіть фото.

Одягніться в стилі працівників компанії

Не завжди діловий костюм доречний. Якщо у компанії працівники щодня одягають джинси і футболки, прийдіть на співбесіду у подібному. Це додасть вам додатковий бонус в очах рекрутера.

У травні 2020-го в Україні офіційно безробітних на 48% більше, ніж у травні 2019-го. Щоб допомогти людям під час карантину, уряд виділив 6 млрд грн. З них 1,277 млрд грн підуть на виплати допомоги через безробіття. Крім того, на період обмежень розмір мінімальної допомоги зросте з 650 грн до 1 тис. грн. Також компенсація виплачуватиметься з першого дня реєстрації у Службі зайнятості. Інші 4,723 млрд грн уряд направить на виплати допомоги з часткового безробіття.

Зараз ви читаєте новину «Як зацікавити рекрутера та швидко знайти роботу: поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути