четвер, 19 травня 2011 17:45

СНД "проштовхує" головного банкіра Казахстану на посаду голови МВФ

СНД "проштовхує" головного банкіра Казахстану на посаду голови МВФ

Прем'єр-міністр Казахстану Карім Масімов звернувся до глав урядів СНД з проханням підтримати главу Нацбанку Казахстану Григорія Марченка в якості єдиного кандидата від СНД на пост директора-розпорядника МВФ.

"Казахстанська сторона звернулася з проханням до керівників країн Співдружності Незалежних Держав з проханням підтримати кандидатуру голови Національного банку Казахстану Марченка Григорія Олександровича на посаду директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду. Ми будемо тепер його розглядати як єдиного кандидата від усіх країн СНД. Відповідну заявку ми у МВФ подамо. Я хотів би подякувати за це", - сказав Масімов на розширеному засіданні ради глав урядів СНД у Мінську.

Тим часом для Марченка ініціатива про його висунення кандидатом на пост директора-розпорядника МВФ виявилося повною несподіванкою.

"У мене життя таке, що я постів не шукав, але мене завжди на них призначали. Але, чесно кажучи, все це так несподівано, не знаю, я взагалі собі погано уявляю життя за межами Алмати", - сказав він в Астані журналістам, коментуючи висунення своєї кандидатури на пост глави МВФ.

"Я жив у Вашингтоні в 1994 році, це не те місто - в усякому разі, тоді воно було таким, в якому б я хотів жити", - зазначив він, додавши, що призначення його главою МВФ "теоретично можливе".

Пост глави МВФ став вакантним у четвер, після того, як Домінік Стросс-Кан, затриманий у США за підозрою у спробі згвалтування, подав у відставку.

Згідно з чинною неформальною системою, керівником Світового банку завжди стає американець, а керівником МВФ - західноєвропеєць.Таким чином, головним претендентом на пост директора-розпорядника фонду буде кандидат, узгоджений провідними країнами ЄС. За даними ЗМІ, найбільші шанси стати єдиним європейським кандидатом - у міністра фінансів Франції Крістін Лагард.

Зараз ви читаєте новину «СНД "проштовхує" головного банкіра Казахстану на посаду голови МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути