середа, 18 травня 2011 12:59

"Якщо МВФ не дає кредит, то життя в Україні вже дуже погане" - міністр фінансів

"Якщо МВФ не дає кредит, то життя в Україні вже дуже погане" -  міністр фінансів

У разі ненадання кредиту від МВФ Україна буде звертатися до інших організацій.

Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко.

Відповідаючи на питання про те, чи планує уряд, виходячи із затримки надання МВФ кредиту, звертатися в інші структури для зовнішніх запозичень, він відповів: "Ну, безумовно, так. Життя у нас залежить від багатьох факторів. Якщо не дає нам кредит МВФ, то життя в Україні вже дуже погане".

Ярошенко пояснив, що система надання Україною кредитів від МВФ - це захисний механізм державних фінансів України на всіх світових ринках і "кредити, які надаються за програмою stand-by, яка зараз у нас діє, йдуть не на підтримку платіжного балансу нашої держави, і ми не фінансуємо дефіцит державного бюджету за рахунок stand-by МВФ, але для цього дуже важливо мати такі фактори, мати програму".

У той же час чиновник не повідомив, в які інші структури України планує звертатися з проханням про кредити.

Також він підкреслив: "Робота з МВФ - це один з важливих пріоритетів Міністерства фінансів та уряду щодо дії цієї програми, і ми ведемо активні переговори, і я дуже сподіваюся, що у нас все буде йти по запланованій програмі".

Ярошенко повідомив, що на Міжнародній конференції, яка пройшла в Лондоні 16-17 травня і була присвячена питанням інвестиційного клімату в Україні, керівник МВФ в Україні Макс Альєр зазначив, що в України є як позитивні кроки так і проблемні моменти в роботі з МВФ, але вони долаються.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо МВФ не дає кредит, то життя в Україні вже дуже погане" - міністр фінансів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути