вівторок, 17 травня 2011 04:00

Євро падає через скандал із головою МВФ

Автор: фото: REUTERS/Allison Joyce
  Голову Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана звинуватили у спробі зґвалтування покоївки в нью-йоркському готелі. Вона вказала на нього під час упізнання
Голову Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана звинуватили у спробі зґвалтування покоївки в нью-йоркському готелі. Вона вказала на нього під час упізнання

У суботу ввечері в Нью-Йорку за спробу зґвалтування покоївки заарештували голову Міжнародного валютного фонду 62-річного Домініка Стросс-Кана. Його називають головним суперником чинного французького президента Ніколя Саркозі на майбутніх виборах глави держави. Якщо провину доведуть, Стросс-Кан не зможе балотуватися наступного року.

Близько 15.00 у готелі "Софітель" на Манхеттені 32-річна покоївка зайшла до номера Стросс-Кана. Хотіла прибрати, думала — пожильця немає. Але він вийшов із кімнати голий і кинувся на жінку. Намагався зірвати з неї білизну. Вона вирвалася і повідомила охоронцям.

Доки приїхала поліція, Стросс-Кан cів у літак до Парижа. У номері забув мобільний. Поліцейські арештували його в салоні лайнера. Відвезли до управління з боротьби з сексуальними злочинами у Гарлемі. Там затриманий пробув ніч. Уранці голові МВФ висунули звинувачення у примусі до статевого акту і спробі зґвалтування. Якщо його визнають винним, можуть дати 15–20 років в'язниці.

Криміналісти досліджують зразки ДНК, що їх погодився надати керівник МВФ. Адвокати кажуть, їхній клієнт рішуче захищатиметься і не визнає жодної провини.

— Не вірю й половині того, що закидають моєму чоловікові, — заявила 62-річна Анн Сінклер, французька журналістка. Вона третя дружина звинувачуваного. Побралися 20 років тому.

Домінік Стросс-Кан мав стати кандидатом у президенти Франції від Соціалістичної партії. До арешту його рейтинг був 46% проти 17% у Саркозі.

Посадовець намагався стабілізувати Єврозону під час кризи. Його арешт може вплинути на плани Греції та Португалії отримати позики МВФ. Засідання з цього питання відклали. У неділю курс євро до долара впав на піввідсотка — до $1,4. Це найнижча позначка за останні шість тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Євро падає через скандал із головою МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути