середа, 18 травня 2011 10:35

Глава МВФ збирається накласти на себе руки?

Глава МВФ збирається накласти на себе руки?

Службовцям нью-йоркської в'язниці "Райкерс-Айленд", де утримується глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан, доручено стежити, щоб чиновник не наклав на себе руки.

Джерела стверджують, що під час обов'язкового огляду у психіатра Стросс-Кан зробив або сказав щось таке, що змусило лікарів побоюватися, що чиновник може покінчити життя самогубством.

За главою МВФ встановлений безпрецедентний нагляд. Зокрема, в "Райкерс-Айленді" Стросс-Кану виділено ціле крило на 14 камер. Зазвичай воно використовується для утримання ув'язнених, хворих на небезпечні інфекційними захворюваннями, такі як туберкульоз або кір, пише Lenta.ru.

Крім того, Домініку Стросс-Кану була видана киснева маска і прилад для цілодобового відстеження дихання, оскільки банкір схильний до тимчасових зупинок дихання під час сну. Охоронці біля його камери чергують цілодобово.

У в'язниці, прислухаючись до слів лікарів, вирішили, що кожні 15-30 хвилин охороні слід перевіряти, чим займається ув'язнений. Крім того, він повинен носити спеціальний комбінезон, а на черевиках не повинно бути шнурків, пише Інтерфакс-Україна.

Як відомо, Домінік Стросс-Кан був поміщений у в'язницю "Райкерс-Айленд" 17 травня, через три дні після того, як він був затриманий в нью-йоркському аеропорту Кеннеді за підозрою в спробі згвалтування. Покоївка готелю Sofitel, де глава МВФ зупинився під час поїздки в Нью-Йорк, заявила, що чиновник намагався примусити її до орального сексу.

Банкір звинувачення на свою адресу заперечує. Раніше він дав згоду на проведення ДНК-експертизи. Адвокати Стросс-Кана наполягають, що у підзахисного є алібі.

16 травня нью-йоркський суд відмовився звільнити Стросс-Кана під заставу. Раніше агентства повідомляли, що чиновникові загрожує позбавлення волі на термін до 74 років.

Зараз ви читаєте новину «Глава МВФ збирається накласти на себе руки?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути