понеділок, 17 грудня 2018 13:18

Скільки курятини можна купити за зарплату українця

Скільки курятини можна купити за зарплату українця
На початок листопада 2018 року за середню зарплату у Києві можна було придбати 131 кг курятини, у Донецькій обл. – 95 кг, Дніпропетровській – 92 кг. Фото: usba.com.ua

У січні-листопаді 2018-го українці на середню зарплату могли купити на 9 кг курятини менше, ніж за аналогічний період 2017-го. За рік купівельна спроможність впала на 10%.

"Тільки одна область від початку року може пишатися збільшенням споживання курятини – це Дніпропетровська. Жителі цього регіону у листопаді могли купити на 1 кілограм курятини більше, ніж на початку року. Найбільше падіння споживання зафіксували у Києві - мінус 20 кілограм", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

В Одеській і Рівненській областях купівельна спроможність з курятини знизилася на 16 кг, у Миколаївській -15 кг. На Закарпатті та Хмельниччині українці можуть дозволити собі на 12 кг менше продукту. У Донецькій і Чернівецькій областях - на 11 кг менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, на що вистачить зарплати українців

"У Львівській, Тернопільській, Запорізькій, Кіровоградській, Івано-Франківській і Полтавській областях споживання курятини впало на 1-5 кілограмів", - додає Дорошенко.

На початок листопада 2018-го за середню зарплату у Києві можна було придбати 131 кг курятини, у Донецькій області – 95 кг, Дніпропетровській – 92 кг. Найменше продукту можна було купити у Херсонській області - 66 кг, Чернівецькій і Чернігівській областях - по 67 кг.

За рік у 21 регіоні України хліба стали споживати менше. Тепер на середню зарплату можна купити у середньому на 27 кг хліба менше, ніж було минулоріч.

Зараз ви читаєте новину «Скільки курятини можна купити за зарплату українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути