понеділок, 10 грудня 2018 21:10

Скільки хліба можна купити за зарплату українця

Скільки хліба можна купити за зарплату українця
У листопаді 2018 року найбільше білого хліба на середню зарплату українця можна було придбати у Києві - 713 кг, Одеській обл. – 670 кг, Дніпропетровській обл. – 592 кг. Фото: Народна Правда

За рік у 21 регіоні України хліба стали споживати менше. Тепер на середню зарплату можна купити у середньому на 27 кг хліба менше, ніж було минулого року.

"На початок листопада 2018 року українець міг купити 547 кілограм білого хліба. В аналогічний період минулого року - 574 кілограм. Водночас у 4 регіонах за рік збільшилася купівельна спроможність, яка вимірюється білим хлібом. У 21 регіоні - вона впала", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

Потенційне збільшення споживання хліба в Україні відбулося у Києві, Харківській та Київській обл. Регіони додали від 23 до 29 кг. У Волинській обл. потенційне споживання хліба зросло на 2 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, де приготувати борщ коштує найдорожче

"У Полтавській області з початку року споживання хліба скоротилося на 84 кілограми, Кіровоградській - на 79 кілограмів, Запорізькій - на 72 кілограми. До п'ятірки регіонів з найбільшим скороченням споживання хліба ввійшли Вінницька область - мінус 50 кілограм і Миколаївська - мінус 48 кілограм", - наголосив Дорошенко.

У листопаді 2018 року найбільше білого хліба на середню зарплату українця можна було придбати у Києві - 713 кг, Одеській обл. – 670 кг, Дніпропетровській обл. – 592 кг.

Найменше хліба можна було купити у Житомирській обл. – 395 кг, Черкаській – 413 кг, Тернопільській – 417 кг.

Українці з високим рівнем доходу відчувають інфляцію 2018-го на рівні 2-3%. Із низьким – 15-20%. Адже на продукти витрачають 40-50% родинного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Скільки хліба можна купити за зарплату українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути