четвер, 06 грудня 2018 11:42

Порахували, де приготувати борщ коштує найдорожче

Порахували, де приготувати борщ коштує найдорожче
Найдешевше приготувати борщ коштує у Тернопільській, Житомирській, Дніпропетровській обл. Фото: edinstvennaya.ua

У листопаді найдорожче приготувати борщ коштує на Одещині - 105,3 грн. Найдешевше - на Тернопільщині.

До трійки найдорожчих регіонів ввійшли Одеська, Закарпатська області та Київ. На Закарпатті приготувати борщ коштує 104,8 грн, у столиці - 104,5 грн, порахувала асоціація постачальників торговельних мереж.

Найдешевше приготувати борщ коштує у Тернопільській (91,1 грн), Житомирській (92,8 грн), Дніпропетровській областях (93,3 грн).

"Вартість м'яса – ключовий показник вартості борщу у різних регіонах країни. Так, необхідних 600 грам свинини найдорожче коштує в Одеській області та Києві - майже 77 гривень. Найменша вартість у Тернопільській області - 65 гривень. Найдорожча картопля у Донецькій області, найдешевша - у Рівненській, Тернопільській і Чернігівській", - говорить директор асоціації Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індекс холодцю: на скільки подорожчала традиційна страва

Найдорожчий буряк і моркву продають на Закарпатті. Найдешевший буряк можна знайти у Київській, Полтавській і Сумській областях. Моркву - у Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Миколаївській і Полтавській областях.

Високі ціни на цибулю у Києві. Найдешевше її продають у Запорізькій і Львівській областях.

З початку року лідерами зі зростання цін стали овочі борщового набору. Більшість із них уже коштують втричі дорожче, ніж аналогічного періоду минулого року. За словами експерта плодоовочевого ринку Тетяни Гетьман, ціни зросли через скорочення виробничої площі. Крім того, цього сезону був неврожай через несприятливі погодні умови. Особливо це стосується цибулі. Залежно від якості вона коштує 10-14 грн за кг. Минулоріч її продавали за 3,5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, де приготувати борщ коштує найдорожче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути