Приготувати м'ясний холодець на 6-8 людей цього року коштує дорожче на 17%, ніж минулого.
"Щоб приготувати холодцю на 6-8 людей, знадобиться по 800 грамів свинини та яловичини, по 200 грам цибулі та моркви, перець чорний горошком, лавровий лист і сіль. Цього року 800 грам свинини коштують 94,5 гривень. Минулого року ціна була нижча - 79,5 гривень. Яловичина подорожчала на 11,5 гривень за 800 грам. У 2017-му коштувала 90 гривень. Цього року - 101,5 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує приготувати печеню з картоплею
Минулого року за 200 г моркви платили 1,3 грн, цього - 2,3 грн. Цибуля подорожчала на 100%. У 2017-му 200 грам коштували 1 грн. Цього року - 2 грн.
За рік приготувати м'ясний холодець стало дорожче майже на 30 грн, або на 17%.
Приготувати традиційну новорічну страву - салат "Олів'є" цьогоріч коштуватиме дорожче на 28%, або на 36 грн порівняно з минулим роком.
Коментарі