середа, 05 грудня 2018 21:10

Індекс холодцю: на скільки подорожчала традиційна страва

Індекс холодцю: на скільки подорожчала традиційна страва
За рік приготувати м'ясний холодець стало дорожче майже на 30 грн. Фото: Tochka.net

Приготувати м'ясний холодець на 6-8 людей цього року коштує дорожче на 17%, ніж минулого.

"Щоб приготувати холодцю на 6-8 людей, знадобиться по 800 грамів свинини та яловичини, по 200 грам цибулі та моркви, перець чорний горошком, лавровий лист і сіль. Цього року 800 грам свинини коштують 94,5 гривень. Минулого року ціна була нижча - 79,5 гривень. Яловичина подорожчала на 11,5 гривень за 800 грам. У 2017-му коштувала 90 гривень. Цього року - 101,5 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує приготувати печеню з картоплею

Минулого року за 200 г моркви платили 1,3 грн, цього - 2,3 грн. Цибуля подорожчала на 100%. У 2017-му 200 грам коштували 1 грн. Цього року - 2 грн.

За рік приготувати м'ясний холодець стало дорожче майже на 30 грн, або на 17%.

Приготувати традиційну новорічну страву - салат "Олів'є" цьогоріч коштуватиме дорожче на 28%, або на 36 грн порівняно з минулим роком.

Зараз ви читаєте новину «Індекс холодцю: на скільки подорожчала традиційна страва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути