субота, 17 листопада 2018 21:10

Скільки грошей радять зберігати в банку

Скільки грошей радять зберігати в банку
Станом на 1 жовтня 2018-го 63,6% депозитів населення знаходиться у державних банках. У банках з іноземним капіталом українці зберігають 23,1% вкладів, з українським капіталом - 13,8%. Фото: 1NEWS.COM.UA

В одному банку варто зберігати не більше 200 тис. грн. Якщо він збанкрутує, Фонд гарантування вкладів поверне цю суму, розповів Gazeta.ua Євгеній Копейко, начальник відділу аналізу фінансових послуг "Простобанк-консалтинг".

Станом на 1 жовтня 2018-го 63,6% депозитів населення знаходиться у державних банках. У банках з іноземним капіталом українці зберігають 23,1% вкладів, з українським капіталом - 13,8%, свідчать дані Нацбанку.

"Депозити вигідніше тримати у гривні, ніж доларах чи євро. Адже вона більш дохідна. Щоправда нестабільна. Щоб застрахуватися від знецінення, краще розміщувати депозит одночасно у двох валютах. Наприклад, гривня – долари США", - наголошує Копейко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому стали невигідними валютні депозити

Сьогодні депозит не є альтернативою ані бізнесу, ані активам. Оскільки він не перекриває інфляцію.

"До того ж відсотки по депозиту обкладають податком. У результаті купівельна спроможність вашого вкладу стає меншою на 10-15%. Гривні краще переводити у тверду валюту. Якщо давно мріяли про машину чи квартиру, то зараз час купувати", - радить фінансовий аналітик Олексій Лупоносов.

За минулий тиждень зросли ставки за депозитами для всіх валют. Найбільше - на 0,19 п п подорожчали безстрокові вклади у гривні - до 7,88% річних. Заощадження сроком понад 12 місяців зросли у ціні на 0,05 п п - до 13,4% річних.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей радять зберігати в банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути