неділя, 15 березня 2020 21:10

Скільки витрачають у магазинах і на чому економлять українці

Скільки витрачають у магазинах і на чому економлять українці
Постійно зростають витрати на продукти. Фото: blog.mann-ivanov-ferber.ru

Українці 7 грн з 10 витрачають у міні-, супер- та гіпермаркетах. У 72% населення залишаються вільні кошти після запланованих витрат. 64% з них продовжують далі економити. Щоправда кількість тих, хто хоче витрачати гроші, щороку зростає.

Найчастіше українці економлять на одязі. Також намагаються урізати платіжки за енергоносії та витрати на розваги поза домом. Найменше хочуть заощаджувати на алкоголі, сигаретах, телефонному зв'язку та власному авто, передає rau.ua.

Постійно зростають витрати на продукти. Становлять близько 40% від сімейного бюджету. Наприклад, у третьому кварталі 2019-го українці на їжу та безалкогольні напої витратили майже 308 млрд грн, свідчать дані Держстату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто заробив на паніці через поширення коронавірусу

До переліку найбільших побоювань українців входить війна, здоров'я, комуналка, стан економіки та ціни на продукти. Тенденція занепокоєння своїм здоров'ям набирала обертів протягом минулого року. Така ж ситуація була у Європі.

Люди готові платити більше і купувати якісні та натуральні продукти. Активно зростають обсяги продажів сухих сніданків. Водночас українці схильні порівнювати ціни у різних магазинах та шукати більш вигідні пропозиції, або знижки.

11 березня українці здійснили онлайн-купівлі на 120,5 млн грн. Це вдвічі більше, ніж у звичайні дні. В півтора рази збільшилися закупівлі в аптеках – до 18,7 млн грн, порівняно із середнім загальним обсягом покупок у будні дні.

Зараз ви читаєте новину «Скільки витрачають у магазинах і на чому економлять українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути