пʼятниця, 15 червня 2018 09:02

Скільки коштуватиме пляшка алкоголю після подорожчання

Скільки коштуватиме пляшка алкоголю після подорожчання
В уряді збираються знову підвищити ціни на алкоголь. Зображення: Дзеркало тижня

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України вкотре підвищить ціни на алкоголь.

Згідно з проектом постанови, ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби підвищиться на 12,4-19,6%, на віскі, ром і джин - на 12%, коньяк - на 6,6-9,5%, а вино подорожчає на 4,5-13,5%.

За розрахунками учасників ринку алкогольних напоїв, нині мінімальна роздрібна ціна горілки становить 79,55 грн. Відтак, після підвищення мінімальна ціна 40-градусної горілки буде не нижчою за 89,4 грн. Ціна на віскі підніметься майже на 20 грн - з мінімальних 159,8 грн до 179 грн. Так само 37-градусний ром коштуватиме не менше, ніж 165,58 грн. Мінімальна ціна коньяку буде мінімум 128,32 за тризірковий, 139,34 - за чотиризірковий і 151,65 за п'ятизірковий. Виноградне натуральне вино коштуватиме мінімум 42 грн. Вино кріплене - 49 грн. Шампанське буде не дешевшим, ніж за 89 грн, при теперішній ціні 79,19, повідомляє "Сегодня".

"Громадське обговорення проектів подібних документів має тривати не менше місяця. Однак в деяких київських магазинах нам сказали, що низку виробників попередили про підвищення цін вже з наступного тижня. У супровідних документах до проекту постанови також згадується про підвищення цін на спиртне вже в червні", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи насправді йогурт з біфідобактеріями такий корисний, як говорять

Такий крок, за інформацією міністерства, дозволить вберегти населення від споживання сурогатного алкоголю і наповнити бюджет.

Останнє підвищення цін на алкогольні напої було у вересні 2017 року.

Україна – в десятці країн, громадяни яких витрачають на продукти найбільше. Щомісяця українці виділяють на їжу майже 38% своїх доходів, згідно із підрахунками аналітиків із США.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштуватиме пляшка алкоголю після подорожчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути