пʼятниця, 08 червня 2018 12:16

Скільки безробітних українців мають вищу освіту

Скільки безробітних українців мають вищу освіту
У розвинутих країнах Європи 30% випускників шкіл навчаються у вишах. Решта йдуть до профтехучилищ, здобувають робітничі спеціальності. Фото: sc-os.ru

У центрах зайнятості Києва, Одеси, Харкова, Львова зареєстровано до 90% безробітних з вищою освітою. Сьогодні наявність вищої освіти не дає гарантій працевлаштування.

"Отримання диплома і справжні знання, уміння та навички - це дві великі різниці. Зараз потребу у спеціалістах диктує ринок праці. Так, у розвинутих країнах Європи 30% випускників шкіл навчаються у вишах. Решта йдуть до профтехучилищ, здобувають робітничі спеціальності. Таким чином, витримується баланс на ринку праці", - каже в о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, інформує УНН.

Сьогодні 70% випускників України здобувають вищу освіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку роботу пропонують студентам

"Раніше інститут надавав можливість набути певний соціальний статус. Зараз все змінилося. Після закінчення навчання випускник має хороші теоретичні знання, але не має жодного дня практичної роботи. Водночас роботодавці шукають грамотних кваліфікованих працівників з досвідом роботи", - наголошує Ярошенко.

За його словами, сьогодні є можливість дуального навчання. Людина може працювати і паралельно навчатися. Щоб підвищувати свою кваліфікацію чи освітній рівень. Так працює вища школа у Німеччині, Голландії, Данії.

Станом на 1 травня 2018 року в службі зайнятості зареєстровано 83,3 тис. вакансій. Це на 30% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Середній розмір зарплати у вакансіях станом на початок травня 2018-го склав 5,1 тис. грн (на відповідну дату 2017-го — 4,3 тис. грн). Є пропозиції роботи з рівнем оплати праці понад 15 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Скільки безробітних українців мають вищу освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути