Ексклюзиви
четвер, 01 жовтня 2015 16:06

Росія ввела "дзеркальні" санкції проти українських вагонів

Росія ввела "дзеркальні" санкції проти українських вагонів
Фото: ukrreftrans.gov.ua

Компанія "Російські залізниці" заборонила використовувати на території РФ вагони української держкомпанії "Укррефтранс".

Про це пише "РБК".

Як повідомляється, заборона набирає чинності з 30 жовтня 2015 року.

З цього моменту експлуатація на території Росії вагонів "Укррефтрансу" повинна бути припинена, а самі вагони відправлені на станції приписки.

Причина заборони в телеграмі РЖД не вказується, проте рішення про його запровадження було ухвалене після того, як російським вагонам заборонили з'являтися в Україні.

Наприкінці вересня 2015 року "Укрзалізниця" перестала приймати до перевезення вантажі у вагонах, що належать російській Першій вантажній компанії (ПВК) і її українській "дочці".

Обмеження були введені у відповідності з рішенням РНБО про включення ПВК до списку санкцій, введеного в дію указом президента України Петра Порошенка від 16 вересня 2015 року.

ПВК і її "дочку" звинувачували в тому, що їх діяльність створює загрозу національним інтересам, безпеці і територіальній цілісності України, перешкоджає її економічному розвитку, сприяє терористам і порушує права і свободи українців.

Указ, зокрема, вводить проти ПВК і "ПВК в Україні" обмежувальний захід у вигляді "повного припинення транзиту ресурсів та перевезень по території України".

Зараз ви читаєте новину «Росія ввела "дзеркальні" санкції проти українських вагонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути