вівторок, 21 червня 2011 14:07

Росіяни купують в "Антонова" 10 літаків за $ 300 мільйонів

Росіяни купують в "Антонова" 10 літаків за $ 300 мільйонів

Держпідприємство "Антонов" і лізингова компанія "Ільюшин Фінанс і Ко" підписали твердий контракт обсягом приблизно $ 300 млн на поставку 10 літаків Ан-158.

Контракт підписали глава ДАК "Антонов" - генеральний конструктор ДП "Антонов" Дмитро Ківа і генеральний директор ІФК Олександр Рубцов у вівторок в рамках 49-го міжнародного авіакосмічного салону "Ле Бурже-2011".

У церемонії підписання контракту взяв участь перший віце-прем'єр, міністр інфраструктури Україні Борис Колесніков.

Згідно з контрактом, літаки будуть побудовані для лізингової компанії в період з 2012 по 2014 рік на серійному заводі "Антонов".

Постачання першої машини в рамках контракту заплановано на 2012 рік.

Відмінною особливістю угоди є надання ДП "Антонов" великого пакета гарантій з експлуатації та післяпродажного обслуговування повітряних суден, включаючи гарантії надійності, трудомісткості, регулярності вильотів, льотно-технічних і ресурсних характеристик.

Як повідомив журналістам Рубцов, замовниками Ан-158, що будуть поставлені в рамках підписаного контракту, виступають переважно країни Латинської Америки - обсяг їх замовлень на ці машини становить на сьогодні 28 одиниць.

Стартовий контракт на постачання перших 10 Ан-158 для латиноамериканських замовників був підписаний на авіасалоні Фарнборо (Велика Британія) в 2010 році.

Як повідомив глава ІФК, загальний обсяг твердих замовлень компанії на машини сімейства регіональних реактивних літаків нового покоління Ан-148/158 для російських і зарубіжних авіакомпаній оцінюється на сьогодні в 136 машин.

"Конструкція літаків цього сімейства і високе розташування двигунів дозволяє експлуатувати літаки в дуже складних кліматичних умовах, що робить ці машини ідеальними для ринків РФ, країн СНД, країн, що розвиваються", - зазначив Рубцов.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни купують в "Антонова" 10 літаків за $ 300 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути