понеділок, 15 червня 2020 18:30

Ресторатори розповіли, чому закривають заклади

Ресторатори розповіли, чому закривають заклади
Українці почали замовляти в ресторанах менше. Середній чек впав до 150 грн з людини pixabay.com

Понад 30% рестораторів припинять свою роботу, бо не можуть оплачувати витрати на персонал та оренду приміщень. Ресторатори пояснили, що саме стало основною причиною закриття:

"Від сьогодні наш ресторан не працює. Ми спробували багато методів взаємодії з клієнтами, але умови, які запропонував уряд не мають нічого спільного з поняттями клієнтоорієнтованості. Останні місяці ми працювали в мінус", - каже Gazeta.ua власник київського закладу Сергій Кравець.

Заклад працював з 2006 року і був орієнтований на кейтеринг та обслуговування виїздних вечірок. Вміщав до 200 людей.

"Я міг протягнути два місяці карантину, але досі ситуація з заборонами неясна. Уряд однією рукою відкриває заклади харчування, іншою забороняє сюди ходити. Ми пережили кілька хвиль закупки нових продуктів, коли втрачали все. Також переорієнтувалися на заморожені продукти: робили вареники, пельмені, млинці, піцци з доставкою. Але й цього виявилось недостатньо, щоб покрити оренду та зарплату працівників. Кілька місяців оцінював втрати та ризики. Але бачу, що відпрацювати літо нам не дадуть, а без весіль, днів народжень та інших свят заклади не виживуть", - каже Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрахували реальний прожитковий мінімум

Ще один ресторатор зі столиці Олександр Пашков каже, що середній чек суттєво знизився.Люди почали замовляти менше, тому власники мереж проведуть укрупнення своїх закладів.
"Середній чек у нашому закладі впав з 500 гривень до 150. Люди замовляють салат і каву або десерт. Значно поменшало тих, хто приходив відмічати кінець тижня. Все через введення обмежень на збори.Люди йшли у ресторан, щоб потанцювати та розслабитись, а зараз це заборонено. Випити вдома келих вина чи пива значно дешевше. Тому ми із трьох закладів грузинської кухні поки залишимо два, але як карантин продовжать, доведеться закрити ще один", - пояснює ресторатор.

Святкувати весілля можна, але з дотриманням певних заходів безпеки і не більше 10 осіб одночасно. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «Ресторатори розповіли, чому закривають заклади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути