Державне регулювання цін на харчі є застарілим методом, який далеко не завжди виконує свою функцію.
Таку думку висловив фінансовий експерт Сергій Осавалюк у ефірі "Ера-FM".
"Ми зараз обговорюємо зміну в застарілому, непотрібному, обтяжливому для бізнесу і такому, що не призводить до користі для суспільства, засобі державного регулювання. Те, що держава намагається регулювати ціни на щось, не призводить до регулювання цін, бо бізнес ці засоби так чи інакше обходить", - сказав Осавалюк.
За його словами, навіть Міністерство економічного розвитку і торгівлі це визнає.
"Наприклад, міністерство говорить: бізнес замість продавати масло 72% жирності змінює технологію і продає 73% жирності тільки для того, щоб не підпадати під державне регулювання. Це означає, що бізнесу вигідніше поміняти технологію та етикетку, ніж домовлятися з чиновниками", - зазначив Осавалюк.
Нагадаємо, уряд готує проект постанови про звільнення від державного регулювання цілого ряду продуктів, серед яких м'ясо, яйця і соняшникова олія.
Коментарі
2