Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2013 09:25

В Україні можуть подорожчати яйця, м'ясо та соняшникова олія

В Україні можуть подорожчати яйця, м'ясо та соняшникова олія
Фото: dastor.com.ua

Уряд готує проект постанови про звільнення від державного регулювання цілої низки продуктів, серед яких м'ясо, яйця і соняшникова олія.

Про це пише "Комерсант-Україна" у публікації "Небагате меню".

У розпорядженні видання опинився розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі проект постанови уряду про зміну переліку продуктів, ціни на які підлягають держрегулюванню. Зміни пропонується внести в чинні постанови Кабінету міністрів №1548 від 25 грудня 1996 року та №1222 від 17 жовтня 2007 року.

Чиновники пропонують виключити зі сфери державного цінового регулювання цілу низку продуктів: яловичину, свинину без кістки, філе курки, будь-яке м'ясо іншої птиці, ковбасні вироби вищого гатунку, курячі яйця вищої категорії та добірні, олію соняшникову в різній упаковці, крім ПЕТ. При цьому Мінекономіки планує посилити контроль над молокопереробною галуззю. Якщо на сьогоднішній день під держрегулювання підпадає тільки сир жирністю до 9%, а також сметана до 20% і вершкове масло до 72,5%, то після внесення змін в чинні постанови уряд зможе встановлювати ціни на весь спектр цієї продукції.

/media/video/483190/1_483190.mp4

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційна армія безробітних в Україні склала понад півмільйона

У міністерстві кажуть, що зміни спрямовані на лібералізацію умов торгівлі в Україні.

Проти ініціативи виступили молокопереробні підприємства. Виробники молочної продукції не можуть погодитися з тим асортиментом, який пропонує міністерство, оскільки він буде охоплювати в середньому 65-78% загального обсягу виробництва, а на багатьох підприємствах становитиме 85-100%.

При цьому представники підприємств, продукція яких була виведена з переліку об'єктів державного цінового регулювання, схвалюють ініціативу.

Зараз ви читаєте новину «В Україні можуть подорожчати яйця, м'ясо та соняшникова олія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути