понеділок, 05 листопада 2012 09:34

"Регіонал" каже, що відкликав скандальний законопроект про мобільні тарифи

"Регіонал" каже, що відкликав скандальний законопроект про мобільні тарифи
Законопроект пропонував встановити мінімальний тариф на послуги мобільної телефонії в розмірі 0,18 грн/хв. Фото: provolyn.com

Народний депутат від фракції Партія регіонов Юрій Воропаєв 2 листопада відкликав законопроект "Про посилення держрегулювання роздрібного ринку послуг мобільного зв'язку". Про це повідомив сам політик.

Як пише "Комерсант-Україна", на сайті Верховної Ради документ як і раніше розміщений. Воропаєв пояснив, що заяву про зняття з реєстрації ще має підписати голова парламенту.

Законопроект пропонував встановити мінімальний тариф на послуги мобільної телефонії в розмірі 0,18 грн/хв для операторів з істотною ринковою часткою (SMP), до яких можуть бути віднесені Київстар та МТС.

Нагадаємо, Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ), підготувала законопроект "Про визначення та аналізі ринків послуг галузі електронних комунікацій". У документі описуються основні механізми регулювання діяльності операторів з істотною ринковою часткою (SMP), право визначати яких комісія отримала від Антимонопольного комітету (АМК) влітку цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "регіонал" хоче заборонити "нульові" тарифи мобільних операторів

Найбільш значимі зміни, запропоновані в законопроекті, стосуються роздрібних ринків - мобільного зв'язку, дротяної телефонії та інтернет-доступу. Працюючі на них SMP-оператори будуть зобов'язані попереджати НКРСІ про всі зміни тарифів. А в разі якщо регулятор визнає нові тарифи необгрунтованими, він може заборонити їх введення.

Мета законопроекту - боротьба не з завищеними, а із заниженими тарифами, стверджує джерело в НКРСІ. Йдеться про безкоштовні внутрішньомережеві розмови (безкоштовні дзвінки між абонентами одного оператора), які регулятор давно називає "шкідливою ??для розвитку конкуренції практикою".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" каже, що відкликав скандальний законопроект про мобільні тарифи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути