четвер, 01 листопада 2012 15:43

Тарифи на газ доведеться підвищувати навіть якщо МВФ піде на поступки - експерт

Тарифи на газ доведеться підвищувати навіть якщо МВФ піде на поступки - експерт
Віктор Суслов вважає, що немає сенсу казати про продовження минулої програми співпраці з МВФ. Фото: glavcom.ua

Нову, реальну, програму економічного розвитку України потрібно готувати з прицілом на відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заслужений економіст України, колишній міністр економіки Віктор Суслов.

"Думаю, немає сенсу казати про продовження минулої програми співпраці з МВФ, термін якої закінчується в грудні цього року. Треба швидко ставити питання про підготовку нової програми, визнавши невдачу уряду по роботі з попередньою програмою, внаслідок чого Україна недоотримала близько 12 мільярдів доларів кредиту МВФ під вигідні 3,5% річних", - сказав він.

За його словами, можливо, МВФ з окремих питань піде на поступки в переговорах з Україною, однак тарифи на газ для населення все одно доведеться піднімати.

"Ми багато зараз говоримо про те, підвищать ціни на газ чи ні. Тут незалежно від МВФ є різні варіанти. Як говорив прем'єр-міністр, була пропозиція про зниження ціни на газ до 160 доларів після вступу до Митного союзу. Думаю, українська влада цих пропозицій не прийме і будуть формувати свою політику, виходячи з ціни 420 доларів принаймні на перший квартал 2013 року. Тоді неминуче доведеться підвищувати і ціни на газ, і тарифи на комунальні послуги, і допустити загальне зростання цін", - зазначив Суслов.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський заявив, що Україна підтримує будь-які можливості відновлення взаємодії з МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Тарифи на газ доведеться підвищувати навіть якщо МВФ піде на поступки - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути