понеділок, 29 жовтня 2012 06:55

Україна після виборів відновить співпрацю з МВФ - експерти

Україна після виборів відновить співпрацю з МВФ - експерти
Співпрацю з МВФ буде відновлено незалежно від результатів парламентської кампанії ФОТО: novostiua.net

Україна відновить співпрацю з Міжнародним валютним фондом, незалежно від того, які політичні сили переможуть на виборах, таку думку висловлював ряд фінансових експертів.

Глава аналітичного відділу Арт Капітал Ігор Путілін вважає, що уряд буде намагатися налагодити зв'язки з МВФ незалежно від того, яка конфігурація більшості буде в парламенті - пропрезидентська чи антипрезидентська, передає ZN.UA.

"Потреба реформування ЖКГ і підвищення цін на газ, а також електроенергію назріли вже давно. Тож умови Фонду, ймовірно, будуть виконуватися" - констатує керівник аналітичного департаменту ІГ ТАСК Андрій Шевчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори з МВФ відновляться вже після виборів - Хорошковський

У свою чергу начальник відділу аналізу та досліджень Райффайзен Банк Аваль Дмитро Сологуб не впевнений на 100%, чи готова українська сторона виконати вимоги МВФ.

Однак керуючий інвестиційними та пенсійними фондами КІНТО Микола М'який не виключає, що Міжнародний валютний фонд в тарифному питанні може піти на деякі поступки. При цьому експерт прогнозує, що відновити співпрацю з МВФ Києву буде трохи складніше, якщо на виборах переможе опозиція. Як уточнює економіст ІК Трійка Діалог Україна Ірина Піонтковська, одна з ймовірних причин цього - потенційна м'якість фіскальної політики.

Керуючий партнер Capital Times Ерік Найман вважає, що ситуація якраз буде прямо протилежна - Україні буде складно відновити кооперацію з МВФ, якщо перемогу на парламентських перегонах отримають пропрезидентські сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВФ пояснили, чому Україні буде корисно підвищити тарифи на "комуналку"

Співпрацю з МВФ буде відновлено незалежно від результатів парламентської кампанії, переконаний старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. При цьому експерт відзначає, що отримані від Фонду кошти підуть на виплату зовнішніх боргів України, в тому числі - перед самим МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Україна після виборів відновить співпрацю з МВФ - експерти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути