середа, 12 червня 2013 16:28

Продавці кондиціонерів і вентиляторів рахують збитки через перепади температури

Продавці кондиціонерів і вентиляторів рахують збитки через перепади температури
Люди ще не відчули справжньої спеки. Фото: studio-c.ru

У столичних магазинах електроніки відвідувачів небагато. Кондиціонерами цікавляться дуже рідко. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів продавець-консультант одного зі столичних супермаркетів електроніки Олексій Білик.

"Якщо торік у цей час на полицях магазинів важко було знайти вентилятор, то цього року техніки багато, але люди не спішать встановлювати у квартирах кондиціонери, - говорить Олексій. - Навіть акціями і знижками клієнтів сьогодні важко заохотити".

У магазин заходить подружжя киян. 10 хв. ходять між полицями з кондиціонерами. Цікавляться у продавця, чи можна встановити кондиціонер, який би охолоджував усю квартиру одразу.

"У нас однокімнатка на 35 квадратних метрів, - говорить Галина Рощук. - Можна охолодити кімнату, але я півдня проводжу на кухні. Не хочу там ціле літо обливатися потом".

Продавець пропонує їм кілька моделей і варіантів встановлення. Подружжя записує ціни і йде до виходу.

"Треба ще в інтернет-магазинах подивитися. Може, там вдасться замовити дешевше", - говорить Галина до чоловіка. Той киває у відповідь.

Усі проблеми - через погоду, запевняє продавець.

"Кондиціонери погано продаються через перепади температури. Фірми, які їх продають і встановлюють, ще з травня рахують збитки. Люди ще не відчули справжньої спеки. Коли торік температура підскочила до 40 градусів, кияни віддавали будь-які гроші, аби створити вдома нормальні умови для сну і відпочинку. Торік добре заробили усі фірми, які займаються продажем і встановленням кондиціонерів. Багато клієнтів обурювалася, бо кондиціонер купували, а на монтаж доводилося чекати по 2-3 тижні. Хлопці, які встановлюють їх, працювали з 8 ранку до опівночі. Часто брали понаднормову кількість замовлень", - розповів Білик.

Ціни на вентилятори у столичних магазинах техніки від 65 до 999 грн. Кондиціонери коштують від 1,4 до 5 тис. грн.

Телефоную на столичну фірму, яка займається встановленням кондиціонерів. Там пропонують викликати майстра додому хоч сьогодні.

"Виклик майстра на дому вам обійдеться у 50 гривень, - говорить секретар Вікторія. - Але якщо замовите кондиціонер у нас, то ця сума увійде в вартість монтажу. Наш спеціаліст допоможе вам підібрати кондиціонер, який відповідатиме розмірам вашої квартири чи кімнати, порадить найкраще місце для встановлення, навчить користуватися і чистити кондиціонер за потреби".

Встановити кондиціонер обіцяють протягом 1-2 днів після оформлення замовлення.

"Краще не затягуйте з замовлення. Бо коли стане сильно спекотно, то дочекатися своєї черги на встановлення буде важко. З кондиціонером легше пережити спеку сім'ям, у яких є маленькі діти і люди з серцево-судинними захворюваннями", - говорить Вікторія.

Зараз ви читаєте новину «Продавці кондиціонерів і вентиляторів рахують збитки через перепади температури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути