вівторок, 16 квітня 2013 15:31

97-річну рівнянку, яка випала з вікна, від смерті врятував кондиціонер
5

Фото: Фото: ДСНС

Сьогодні вранці 16 квітня з квартири у центрі Рівного вивалилася пенсіонерка. Перехожі помітили на стіні одного з цегляних будинків на проспекті Миру літню жінку, яка зависла між четвертим та третім поверхом.

Бабця висіла вниз головою, бо її ліва нога застрягла у кріпленнях кондиціонера – тільки через це вона не зірвалася на асфальт і не розбилася. Від шоку старенька пані не могла навіть кричати. Над нею було відчинене пластикове вікно, з якого вона випала.

За словами очевидців, бабці вдалося провисіти на кондиціонері майже 5 хвилин, доки не приїхали рятувальники. Вона могла упасти будь-якої миті.

"Сигнал про цей випадок поступив близько 9.10 ранку. Наші хлопці одразу виїхали на допомогу і скоро прибули на місце. На щастя, їхати до будинку було близько", - розповідає Віктор Козак з обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій. – "Діяли оперативно, бо ніхто не знав, скільки ще часу пенсіонерка зможе втриматися на кондиціонері".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканець Кривого Рогу викинув брата з 9-го поверху

Одна група рятувальників подала знизу пожежну автодрабину, щоб підтримати бабцю знизу. Інші тим часом побігли до її оселі на четвертому поверсі, щоб дотягтися до неї з відчиненого вікна. Пенсіонерку обв'язали мотузкою, вивільнили ногу з кондиціонера й обережно втягли назад у квартиру. Вся операція зайняла не більше 10 хв.

Вдома бабцю поклали на диван у вітальні і виміряли їй тиск – жодних ушкоджень пригода жінці не завдала. Хтось з сусідів здогадався викликати по телефону її дорослого онука. Той миттю прибіг додому.

"Як виявилося, її звати пані Марія і їй уже 97 років. Бабця була явно шокована тим, що сталося", - додає Віктор Козак. – "Вона мешкає з родиною, але на той момент була вдома одна. Очевидно, вона хотіла закрити вікно, але не розрахувала своїх сил – занадто перехилилася через підвіконня, не втримала рівноваги і випала. Не розбилася вона лише дивом – завдяки кондиціонеру, уважним перехожим та діям рятувальників".

Зараз ви читаєте новину «97-річну рівнянку, яка випала з вікна, від смерті врятував кондиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути