субота, 13 серпня 2011 11:40

Презервативи та підгузки звільнили від сплати ПДВ

Презервативи та підгузки звільнили від сплати ПДВ

Уряд України включив до переліку виробів медичного призначення, операції з поставки яких звільняються від обкладення ПДВ, підгузки, презервативи, стоматологічні матеріали, інвалідні коляски та ряд інших виробів.

Це визначено постановою "Про питання звільнення виробів медичного призначення від оподаткування" від 8 серпня 2011 № 867, повідомляється на сайті Кабінету міністрів України.

Так, від сплати ПДВ звільняються поставки таких виробів як вата, марля, бинти, стоматологічні матеріали для пломбування зубів і устаткування, апарати для вимірювання тиску, ендоскопи, різні типи сосок та аналогічні вироби для дітей, пелюшки, підгузники, скла для окулярів, інвалідні коляски, оболонкові контрацептиви, серцеві стимулятори, пристрої ортопедичні, а також ряд інших виробів.

Постанова набирає чинності з дня опублікування, відповідно постанови Кабінету міністрів України від 9 червня 2011 № 785 втрачає силу.

Як повідомлялося, 1 серпня набула чинності постанова Кабінету міністрів № 785 від 9 червня 2011 року "Про перелік виробів медичного призначення, операції з поставки яких звільняються від обкладення ПДВ", з якого були виключені підгузники, презервативи, стоматологічні інструменти та матеріали, а також ряд інших товарних позицій. Набуття чинності постанови автоматично збільшило ціну на цю продукцію на 20%.

Зараз ви читаєте новину «Презервативи та підгузки звільнили від сплати ПДВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути