четвер, 30 серпня 2018 16:34

Породіллям декретні будуть виплачувати за новою формулою

Породіллям декретні будуть виплачувати за новою формулою
Соцдопомога від держави становитиме 100% середньої заробітної плати

В Україні змінили формулу підрахунку соціальних виплат для матерів у зв'язку з вагітністю та пологами.

За оновленою схемою така соцдопомога від держави становитиме 100% середньої заробітної плати за весь період перебування в декреті, пише obozrevatel.

За словами прес-служби Фонду соціального страхування, якщо середній дохід жінки менше мінімальної зарплати, допомога все одно розраховується, виходячи з розміру мінімалки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 17-річна Вікторія Семенога народила трійню

"Зазначений вид матеріального забезпечення фінансується Фондом незалежно від тривалості страхового стажу. На відміну від допомоги з тимчасової втрати працездатності, має мінімальну гарантію його розміру. Якщо застрахована особа працює за основним місцем роботи неповний робочий день і має дохід, менший за мінімальний, допомога по вагітності та пологах буде розрахована для неї, виходячи із затвердженої мінімальної заробітної плати", - пояснила заступник директора департаменту страхових виплат ФССУ Анна Харченко.

У Дніпрі таксист вночі віз до пологового будинку жінку, яка перебувала на останніх термінах вагітності. Під час поїздки у неї почалися перейми. Чоловік був змушений надати жінці необхідну допомогу. За словами медиків, він не розгубився і правильно прийняв пологи прямо в салоні автомобля

Зараз ви читаєте новину «Породіллям декретні будуть виплачувати за новою формулою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути