Ексклюзиви
пʼятниця, 09 грудня 2016 16:57

Порахували, скільки українців за рік відпочили в Туреччині

Порахували, скільки українців за рік відпочили в Туреччині
Гарячі тури, путівки, відпочинок, підбір тура

З початку року потік українських туристів до Туреччини виріс до 983 тис. Це на половину більше, ніж торік. Такі дані озвучили в офісі з питань культури та інформації посольства Туреччини в Україні. Ціни на тури протягом року коливаються від 350 до 1200 доларів на двох. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла менеджер компанії "Світлана Тур" Анна Костиря.

"Перед початком сезону турки орієнтувалися на українських туристів, бо втратили російський ринок. Тоді деякі готелі були на 90% заповнені українськими гостями. За цей час турецький персонал у готелях, ресторанах, магазинах та на базарах вивчив українську мову. Усе літо обслуговували українців. Із серпня рух російських туристів відновився. Готелі на 50-70% знову стали заповнені росіянами", - коментує Анна Костиря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиждень в одному місті – це багато

У жовтні кількість українських туристів зросла на третину - до 75 тис. Турецька сторона очікує, що в річному вимірі ця позначка перетне мільйон. Найбільше українці їдуть до Анталії, Стамбула і Мугли.

"Пляжний сезон у Туреччині триває з березня по листопад. На початку сезону тури можна було купити за 350 доларів на двох. Високий сезон - з початку травня до середини жовтня. На початку грудня на Середземноморському та Егейському узбережжі стовпчик термометра опускається до 15-18 градусів. Узимку їдуть на екскурсії до Стамбула, Кападокії. Тури на Новий рік у п'ятизірковому готелі в Бодрумі коштують 1150 доларів на двох. Шість ночей у новорічні свята в Кемері в такому ж готелі обійдуться у 1200 доларів", - пояснюють у "Світлана Турі".

Туроператор назвав найдешевші тури на Новий рік.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, скільки українців за рік відпочили в Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути