Ексклюзиви
пʼятниця, 29 липня 2016 14:47

Гарячі тури подешевшали на $150

Гарячі тури подешевшали на $150
nv.ua

Гарячі тури в Туреччину та Єгипет порівняно з минулим літом подешевшали на $100-150. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла менеджер компанії "Світлана Тур" Анна Костиря.

За її словами, це пов'язано з геополітичною ситуацією в цих країнах.

"Туризм в Туреччині та Єгипті потерпав увесь рік. Туристичний потік то зростав, то знову падав", – каже Анна Костиря.

З вильотом за гарячою путівкою тур в турецькому 4-зірковому готелі на двох зараз коштує $398. З вилітом за тиждень - від $498, за місяць - $576.

"Купуючи зараз путівку на вересень, турист отримає гарантію, що точно вилетить, він зараз має більший вибір готелів, вибір часу вильоту, є час все зважити і спокійно забронювати. Але якщо він почекає і той готель ще буде наявним за місяць, то він виграє у вартості. Можна сказати що гарячі тури для тих, хто ризикує. Всі ж знають, що кращий товар продається швидше і хорошому товару реклама не потрібна", – кажуть у "Світлана Турі".

Українці часто плутають поняття гарячого туру із дешевим відпочинком.

"Тур може "горіти" тільки тоді, коли залишається мало часу до його початку, в готелі є нерозпродані номери або туроператор взяв блок місць у літаку та не всі продав. Ці 3 умови мають зійтися. Це не означає, що туроператор продасть туристу турпродукт за безцінь. Тур продають за собівартістю. І таких путівок зовсім небагато. Бронювати їх треба одразу", – каже Анна Костиря.

Туристам радять економити не тільки на гарячих турах, але й на бронюванні заздалегідь.

"Економити допомагає раннє бронювання. Нариклад, на європейські напрямки. Зручно бронювати і оплачувати за 3-4 місяці до виїзду. Якщо стандартний автобусний тур на 5 днів до Європи коштує 120 євро, при купівлі завчасно заощадите до 30 євро. Матимете кращі місця в автобусі, буде час оформити візові документи. У турецькому напрямку краще обирати готель і щодня відслідковувати ціни", – пояснює фахівець.

У багатьох туркомпаній на сайтах є цілі розділи з гарячими турами, але пропозиції там не завжди гарячі.

"Туди ставлять те, що треба швидше продати. Банально найдешевшу пропозицію, часто без подробиць. Наприклад: "Горить" Турція всього за 100 доларів". Виявляється, це ціна туру на 1 особу за двомісного проживання за 2 ночі без харчування. Якщо нема посилання на пропозицію, то турист звертається до турфірми, а далі вже вмикають професіоналізм менеджера", – каже Анна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почому відпочивають українці цього літа

Нагадаємо, цього літа туроператори відкрили 5 нових напрямків відпочинку для українців

Зараз ви читаєте новину «Гарячі тури подешевшали на $150». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути