Ексклюзиви
середа, 27 липня 2016 09:32

Тиждень в одному місті – це багато

– Найчастіше у відпустку зараз їдуть якраз на сім днів. Ділити її по тижнях зручно для офісних працівників, – каже 35-річна Надія ПАТРУХІНА, керівник столичної компанії з організації самостійних подорожей TravelYourWay. – За тиждень можна гарно відпочити в більшості популярних країн. Не вдасться тільки в далеких – США, Мексиці, Австралії. Переліт туди триває 10–12 годин. Втома й акліматизація минають тільки за два-чотири дні. Коротка відпустка підійде для країн, куди летіти не довше як 4 години.

Куди краще їхати?

– Туристам хочеться за тиждень побачити кілька країн. Є багато автобусних турів. Однак така подорож втомлює, в голові все перемішується.

Тиждень в одному місті – це теж багато. Можна поєднати з передмістям, де зазвичай також вистачає цікавого. Біля Парижа на день варто поїхати до Версаля, відвідати Діснейленд чи великі аутлет-селища за містом.

Невеликі держави, як Грузія чи Вірменія, можна об'їхати за тиждень, якщо орендувати авто. Добре вписуються в ці часові рамки три балтійські країни. Там варто дивитися столиці – Вільнюс, Ригу, Таллінн.

Які обрати типи відпочинку?

– Бажано не будувати громіздких планів. Якщо дні будуть занадто насичені, по приїзду можете звалитися з ніг.

З іншого боку, тиждень на морі багатьом видається нуднуватим. Просять розбавити екскурсіями. Тобто пасивний відпочинок комбінувати з активним. В Іспанії можна погуляти Барселоною, відвідати Музей Сальвадора Далі й кілька днів провести на морі. На островах Кіпр, Майорка, Мальта, Сицилія краще орендувати авто. Так можна ознайомитися з пам'ятками, чистими пляжами, які відзначені "блакитним прапором", відвідати кілька міст і природних парків.

Що пропонуєте людям різних професій і чому?

– Побажання щодо відпочинку рідко залежать від сфери діяльності. Це більше вибір між активними походами, прогулянками і пасивним спочиванням на пляжі. Лише іноді дається взнаки професійна спрямованість туриста: поєднують тижневі тури з курсом вивчення якогось предмета. В Італії за 100–300 євро на тиждень вивчають живопис, а фахівці з кулінарії іноді поєднують відпочинок з уроками приготування пасти, піци. В Іспанії вчать танцювати фламенко, можна поїхати на сирну ферму чи виноробню. В різних країнах є тижневі курси перукарів.

Зараз ви читаєте новину «Тиждень в одному місті – це багато». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути