вівторок, 29 березня 2011 20:58

Подорожчання харчів збільшило попит на трактори і комбайни

Подорожчання харчів збільшило попит на трактори і комбайни

З початку поточного року обсяги зовнішньої торгівлі сільськогосподарською технікою в Україні збільшилися в 2,3 рази порівняно з відповідним періодом 2010 року. При цьому експорт сільськогосподарського обладнання зріс на 14%, а імпорт збільшився на 181%.

Про це повідомив експерт аграрних ринків Українського клубу аграрного бізнесу Тарас Висоцький

"Лідерство в зовнішній торгівлі відразу за декількома показниками утримують трактори, - розповів фахівець. - Так, близько половини імпорту та 35 % експорту сільськогосподарського обладнання у січні 2011 року припало на колісні трактори, що призначені для сільськогосподарських робіт".

Також, за словами експерта, відбулося значне зростання об'ємів зовнішньої торгівлі тракторами: з початку 2011 року обсяги експорту зросли на 144% у порівнянні з 2010 роком, а імпорту - на 225%. Наступні за "лідером" з імпорту - зернозбиральні комбайни. У поточному році було ввезено в Україну даного обладнання на 52% більше у вартісному вираженні, ніж минулого року.

"У цілому, попит на сільськогосподарську техніку значно зріс протягом останніх місяців не тільки в Україні, а й у світі, - каже Тарас Висоцький. - Таке швидке зростання попиту спричинене насамперед різким підвищенням цін на продукти харчування, що значно покращило фінансову ситуацію сільськогосподарських виробників. Це в свою чергу призвело до збільшення інвестицій у високоефективну сільськогосподарську техніку. Тепер перед виробниками високопродуктивного сільськогосподарського обладнання постало завдання повністю задовольнити високий попит".

Зараз ви читаєте новину «Подорожчання харчів збільшило попит на трактори і комбайни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути