середа, 14 листопада 2018 15:18

Чому найближчим часом не запрацює накопичувальна пенсійна система

Чому найближчим часом не запрацює накопичувальна пенсійна система
В Україні запланували перенести введення накопичувального другого рівня пенсійної системи на 1 січня 2020 року. Фото: Дебет-Кредит

В Україні накопичувальна пенсійна система може запрацювати з 1 січня 2020-го. Кабмін офіційно запропонував Верховній Раді перенести строки введення другого пенсійного рівня.

У державному бюджеті поки недостатньо грошей, щоб реформувати пенсійну систему. Зокрема, вводити другий накопичувальний рівень, йдеться в постанові Кабміну, яку прийняли на засіданні 14 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Світовий банк проти накопичувальних пенсій в Україні

Усі напрацьовані норми накопичувального пенсійного страхування збережуть. Зокрема, застраховані особи, яким на 1 січня 2020-го залишиться менше 10 років до пенсії, зможуть відмовитися від виплат страхових внесків до накопичувальної системи.

Раніше накопичувальний пенсійний рівень мав запрацювати з 1 січня 2019-го.

Законопроект №6677 передбачав, що крім єдиного соціального внеску, українці будуть щомісяця платити із зарплати від 2 до 7% на накопичувальну пенсію. У результаті отримуватимуть 2 виплати - із солідарного рівня, який діє зараз, і накопичувального. Обов'язково братимуть участь у накопичувальній системі люди до 35 років.

Зараз ви читаєте новину «Чому найближчим часом не запрацює накопичувальна пенсійна система». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути