Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2013 15:32

Пляжний продавець у Криму заробляє 11 тисяч на місяць
6

Фото: Фото: Володимир Мукан

Продавці на Кримських пляжах заробляють за місяць по 9-11 тис. грн. Торгують пахлавою - татарською випічкою із листкового тіста, і чурчхелою - татарськими солодощами, а також та креветками.

"Не всім курортникам подобаються татарські страви, тому багато-хто з найближчих сіл торгує вафельними трубочка зі згущеним молоком всередині, біляшами, кукурудзою, сушеною рибою та холодним пивом. Носять його у термосумках", - розповідає кримська татарка Аглія Саганжиєва.

Вона продає на пляжі неподалік села Піщане Бахчисарайського району пахлаву. За одну бере 15 грн.

За день жінка збуває 25-27 штук. Випічкою займається її матір вдома

"Проходжу за день 7-9 кілометрів вздовж моря. Відпочиваю лише під час дощу. Цього сезону вже мала 4 дні відпочинку. Але як тільки дощ закінчується, я знову виходжу на пляж. У похмуру погоду в людей кращий апетит. Можу продати навіть 40 штук", - розповідає Аглія.

Тримає в одній руці пластикову тацю із пахлавою. В іншій - кошик.

Продавець разом із матір'ю заробляє за місяць 9-11 тис. грн. Третина заробітку йде на борошно, мед і горіхи для випічки.

"Найбільше заробляємо, коли сюди приїжджає молодь - студенти та різні молоді компанії. Вони так розбирають пахлаву, кукурудзу та чурчхелу, що ми не встигаємо це все готувати. А сімейні пари із дітьми економні. Якщо раз куплять, наступні три дні до них можна не підходити, - розповідає Алі Ізмаілов. Він продає на пляжі креветки та кукурудзу. - Із червня практично не витрачаємо зароблених грошей, бо немає коли. Завжди працюємо. Залишаємо зароблене на осінь та зиму. Бо більшість із нас немає постійної роботи у цей період".

Зараз ви читаєте новину «Пляжний продавець у Криму заробляє 11 тисяч на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути