Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2013 09:30

Пиво подорожчає на 3 гривні за літр через ініціативу нардепів

Пиво подорожчає на 3 гривні за літр через ініціативу нардепів
Українські пивовари погрожують подорожчанням своєї продукції. Фото: brodyaga.biz

Одна з найбільших українських пивоварних компаній "САН ІнБев Україна" заявила, що у разі схвалення ініціативи про позапланове підвищення акцизу скоротить обсяг виробництва на 25%, а її продукція подорожчає в середньому на 3 грн за літр.

Схожої думки дотримуються і в інших великих компаніях. У Carlsberg Україна заявили, що можуть закрити один зі своїх заводів і звільнити 15% співробітників, пише "Комерсант-Україна" в матеріалі "Здоров'я окупиться літрами".

Представники "Оболоні" та "Ефес Україна" кажуть, що згодні з розрахунками ЗАТ "Укрпиво", яке раніше заявляло, що різке та економічно необгрунтоване підвищення збору призведе до 24%-ного падіння реального обсягу виробництва, а надходження від цієї ініціативи не перевищать 800 млн грн, тобто будуть в три рази менше, ніж очікують її автори.

Нагадаємо, законопроект №2876 із змінами до Податкового кодексу, який викликав таку реакцію ринку, був поданий групою депутатів на чолі з Тетяною Бахтєєвою (Партія регіонів). Він передбачає підвищення ставки акцизного збору з 0,87 грн до 2,5 грн за літр і покликаний знизити споживання пива серед молоді, а також знайти додаткові 2 млрд грн для фінансування заходів охорони здоров'я, зокрема лікарні Охматдит. Розгляд документа профільним комітетом планується в найближчу середу.

Зараз ви читаєте новину «Пиво подорожчає на 3 гривні за літр через ініціативу нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути