неділя, 13 січня 2019 23:58

Підрахували втрати світової економіки через недосипання

Підрахували втрати світової економіки через недосипання
Економіка втрачає великі гроші через недосипання. Фото: Здоров'я

Брак сну значно знижує працездатність співробітників багатьох компаній. Через недосипання фірми йдуть у мінус і втрачають солідні суми. Однак загальні збитки світової економіки від недостатньої кількості сну можуть сягати $1 трильйона у рік.

Найбільше страждають американські компанії. Згідно з дослідженням RAND, їх збитки складають $411 млрд на рік. Наступною в списку йде Японія з показником $138 млрд. Збитки через сонних співробітників у Німеччині та Британії оцінили у розмірі від $50 до $60 млрд, а в Австралії – у $45 млрд. Канадські фірми недоотримують щорічно $22 млрд.

Проблему намагаються вирішити різними способами. У Японії встановлюється практика створення "спальних кімнат" з шумозаглушенням, там розпорошують снодійні аромати і забороняють користуватися гаджетами. У деяких фірмах навіть найняли персонал, який виганяє співробітників з офісу не пізніше 9 вечора, щоб ті змогли виспатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний біль часто свідчить про депресію

Медики назвали найбільш шкідливу позу для сну. Сама згубна поза – на животі. Вона може спричинити болі у спині, напругу в шиї та суглобах, а також привести до поколювання в кінцівках.

Зараз ви читаєте новину «Підрахували втрати світової економіки через недосипання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути