вівторок, 04 грудня 2018 16:40

Павелко говорив правду: німецький Polytan таки рекомендував фірму з ОАЕ для поставок обладнання заводу ФФУ (документ)

Німецький виробник трав'яного покриття для штучних футбольних полів - Polytan рекомендував "ФФУ Продакшн" залучити до операції про покупку устаткування компанію з ОАЕ. Про це свідчить відповідний лист німецького заводу, датований 2016 роком, пише футбольне видання terrikon.

Однак, пізніше, у відповідь на інформаційний запит українських журналістів "Наші гроші" та "Інтер", Polytan чомусь відмовився від своїх рекомендацій.

"Компанія Polytan ніколи не виконувала своїх зобов'язань з боку третіх осіб (включаючи компанію SDT або виробників обладнання) як учасник проекту. Компанія ніколи не зобов'язувала "ФФУ Продакшн" залучати певних партнерів. Це виключне право і вибір української сторони - працювати з тими чи іншими компаніями з постачання обладнання", - сказано у відповіді компанії Polytan на запит українських ЗМІ.

Разом з цим, повний текст початкового письма (від 2016 року) німецької компанії на адресу ФФУ говорить, що наполеглива рекомендація працювати з SDT FZE з ОАЕ таки була:

"Згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між ФФУ і "Політан GMBH", датованим 13.03.2016, ми наполегливо рекомендуємо "ФФУ Продакшн" придбати наступне обладнання, необхідне для виробництва штучних газонів і виробництва гумової крихти:

 
 

Для централізованої покупки, установки, запуску та налагодження вищевказаного обладнання, будь ласка, зв'яжіться з компанією SDT FZE, яка є кращим партнером України в процесах розвитку виробництва штучної трави.

Більш того, SDT FZE є ексклюзивним дистриб'ютором деяких компонентів для виробництва штучної трави, таких як трав'яна нитка і підкладка (donbas і lonbas), виключаючи латекс, К13 і ксантанову гуму, поставку яких буде забезпечувати "Політан GMBH", - сказано в листі, повний і оригінальний текст якого опублікував terrikon.

Видання уточнило, що відповідний документ "вдалося знайти серед матеріалів, опублікованих в мережі хакерами, які зламали цього літа поштові скриньки представників ФФУ".

Таким чином, "ФФУ продашн" виконав рекомендацію свого німецького партнера, про які Polytan у відповідях на інформаційні запити українських журналістів сьогодні промовчав.

Більш того, як свідчать кадри з журналістського розслідування "Наші гроші" у авторів програми був текст листа від Polytan, однак повну його версію журналіст Олександр Курбатов з якоїсь причини в ефір не видав, приховавши таким чином від глядачів частину документу зі згадуванням SDT FZE з ОАЕ.

Зараз ви читаєте новину «Павелко говорив правду: німецький Polytan таки рекомендував фірму з ОАЕ для поставок обладнання заводу ФФУ (документ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути