середа, 30 листопада 2011 20:00

Остерігайтесь банків з депозитами під 30% - експерт

Остерігайтесь банків з депозитами під 30% - експерт

Споживачам фінансових послуг в Україні слід більш уважно вивчати умови роботи з банками, що пропонують ставки за депозитами більше 30%.

Про це заявив незалежний банківський експерт Михайло Стрельников в ефірі Першого ділового каналу.

"На жаль, у нас споживачі фінансових послуг досі не навчилися аналізувати і прогнозувати свої взаємини з банківською сферою. Грубо кажучи, якщо банк пропонує депозитні ставки під 30% річних, то люди починають нести туди гроші, незважаючи на наявний негативний досвід ... Ви приходите в магазин, у вас перед очима ковбаса по 60-80 гривень, а поруч у кіоску продають по 5 гривень. Ви її купите? Це небезпечно для життя. А фінансовий депозит під 35% - це та ж ковбаса по 5 гривень, тільки небезпечний для вашої фінансової життя", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заробити під час кризи?

"Середньоринкова ціна депозиту склалася однакова у всіх банках. В принципі, банки, які починають рекламувати якісь свої короткострокові дорогі депозити або високі ставки ... вони відчувають якісь складнощі. До них не варто йти зараз", - додав експерт.

"На Заході, де в банківській системі всі ставки однакові, рекламують не рівень ставок, а передусім рівень обслуговування: кількість відділень, якість обслуговування. А у нас звикли орієнтуватися на ставки. Це відбувається через недостатню фінансову грамотність", - провів порівняння Стрельников.

Зараз ви читаєте новину «Остерігайтесь банків з депозитами під 30% - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути